Diumenge, 19 de maig de 2024
PUBLIREPORTATGE

Comerç Associat de Tremp. 14 anys apostant per la millora de l'oferta comercial de la ciutat

El CAT és l'òrgan impulsor de la Fira del Codony, que se celebra anualment a Tremp pels volts de Tots Sants

Publireportatge 9 de maig de 2014 a les 15:32

El CAT vetlla per la vida comercial de Tremp i de la comarca. Foto: Jordi Uriach


Tremp no és només la capital del Pallars Jussà. És el gran aparador comercial de la comarca. A la ciutat es concentra el major nombre de comerços i d'indústria de la zona i, per tant, disposa d'un gran dinamisme comercial. Aquest fet, juntament a les noves expectatives socioeconòmiques, va portar a un grup de comerciants de la població a crear, el maig del 2000, el Comerç Associat de Tremp (CAT).
 
El CAT és una agrupació voluntària de comerciants i professionals que desenvolupen la seva activitat a la ciutat. La seva constitució com Associació data de 16 de maig de 2000, per tant, aquest mes compleix els 14 anys de funcionament.
 
Actualment, el CAT està format per una setantena de comerços de la ciutat de tipologies i sectors econòmics tan variats com el calçat, la restauració, la fotografia, l'alimentació o els tallers mecànics, entre d'altres. La finalitat del CAT no és cap altra que promoure econòmica i socialment els comerciants de Tremp i tot allò que té a veure amb el desenvolupament i la dinamització socioeconòmica de la ciutat i de la comarca.
 
L'objectiu principal, doncs, és la promoció comercial, intentar atreure el màxim nombre de visitants possibles, potencials compradors, a la zona, no solament amb accions promocionals i publicitàries sinó potenciant també activitats de tipus socioculturals de la ciutat que impliquen un benefici per al comerciant de la ciutat.
 
A més, el Comerç Associat de Tremp també busca reforçar la base comercial de la ciutat per tal de generar un major equilibri i atractiu comercial per a totes les poblacions del Pallars Jussà i també de les comarques veïnes.
 
Fira del Codony
 
Els comerciants que formen el Comerç Associat de Tremp poden estar orgullosos d'haver estat els impulsors i principals ideòlegs de la Fira del Codony de Tremp, que se celebra habitualment als voltants del cap de setmana de Tots Sants a Tremp. 
 
Aquesta fira té com a punt de partida un esmorzar popular amb carn i all i oli de codony, l'estrella del certamen i el producte més elaborat per les mestresses de casa de tot el Pallars. També es celebra un concurs d'allioli de codony i tot un seguit d'activitats per a grans i petits durant tota la jornada. 
 

Foto: Jordi Uriach

 
És la única fira al món dedicada a aquest fruit tant característic i alhora desconegut de les nostres contrades. Una fira que es diferencia per la seva singularitat, amb una identitat pròpia que aposta per la promoció de la ciutat, que ha aconseguit consolidar-se com una de les fires de tardor més importants i destacades d'arreu de Catalunya i que ha anat creixent gradualment des de la seva primera edició, l'any 2002.
 
A banda de la Fira del Codony, el CAT també organitza activitats puntuals en ocasions especials com la Diada de Sant Jordi, les vacances de Nadal o durant els dies de Festa Major.
 
Aquest treball ha obert nous camins entre l´associació i les administracions públiques, locals i autonòmiques, que han permès a l'Associació tirar endavant diferents projectes, com el Pla de 'Comerç Ciutat' o futurs projectes que puguin arribar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp o el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor