Divendres, 26 d'abril de 2024

Un terratrèmol de 4,6 graus amb epicentre a Lourdes es percep a bona part del Pallars

Pallars Digital 29 d'abril de 2014 a les 09:01

 
REDACCIÓ | A les 9:03 hores d´aquest matí s´ha produït un sisme de magnitud 4,6 en l'escala Richter amb epicentre estimat a prop de Lourdes, al Pirineu francès, que ha anat seguit d´una rèplica de magnitud 3,6, i que ha estat percebut en algunes zones del Pallars sense constància d´haver causat danys personals ni materials. Així ho ha informat Protecció Civil segons les dades facilitades per l´Institut Geològic de Catalunya (IGC).
 
Tot i que els dos terratrèmols poden haver estat percebuts àmpliament per la població, especialment al nord del Pallars Jussà i el nord-oest del Pallars Sobirà, de moment, només hi ha hagut tres trucades al telèfon d´emergències 112, i no hi ha constància que s´hagin produït danys personals ni materials. S'han rebut també una desena d´enquestes d'observadors i de ciutadans informant de la percepció dels sismes.
 
 
Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat s´han activat els protocols interns per tal de comprovar les trucades de la població al telèfon d'emergències 112 i als municipis on es podria haver percebut el sisme, i descartar la presència de danys. 
 
Si algun ciutadà ha notat el sisme, pot comunicar-ho a l´Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) consultant el seu web.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Del dia