Dijous, 5 de desembre de 2024
artesania

Tres pallareses reben el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

Es tracta de Clara Ferrando, de Casa Mateu de Surp, la carnissera i xarcutera de Sort, Alba Segarra, i Dolors Toló, de Ca d’Antema de la Plana de Mont-ros

Pallars Digital Pallars | 29 de novembre de 2024 a les 08:04
La cerimònia d'entrega va tenir lloc dimecres al Palau de Pedralbes | Cedida
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a tres productores del Pallars. Es tracta de Clara Ferrando, de la formatgeria Casa Mateu de Surp; Alba Segarra, carnissera, xarcutera i cansaladera de Sort; i Dolors Toló, de la xarcuteria Ca d'Antema de la Plana de Mont-ros.

El reconeixement l'han rebut aquest dimecres al Palau de Pedralbes de Barcelona en una cerimònia presidida pel conseller Òscar Ordeig. En total, el Departament ha guardonat 24 persones: nou flequers, quatre pastissers, vuit carnissers, cansaladers i xarcuters, dos xurrers i un formatger.
 

El Departament ha guardonat un total de 24 artesans. Foto: Departament d'Agricultura

 
El Diploma de Mestre Artesà Alimentari s’atorga a artesans i artesanes que exerceixen el seu ofici amb un mestratge excepcional. El reconeixement s'entrega des de l'any 1987 i des d'aleshores s'han entregat més de 1.000 diplomes.

Aquests distintius s'identifiquen amb model productiu de km 0 o de proximitat i representen un valor afegit clau en el desenvolupament i l'arrelament rural. El Departament d'Agricultura treballa per posar en valor aquesta tasca imprescindible que fan els artesans i artesanes de Catalunya.
 


Altres notícies que et poden interessar








Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació