Dimecres, 24 d'abril de 2024

Sort es converteix novament en la capital de la formatgeria artesanal catalana

La capital del Pallars Sobirà acull de dijous a dissabte la 9a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya

Pallars Digital 16 d'abril de 2014 a les 08:19
Seguint l´estela de Borredà, Montblanc o Palau d´Anglesola, l´ACREFA (Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatges Artesanals), conjuntament amb Tros de Sort i l´Ajuntament de Sort, organitza una nova mostra dels autèntics formatges artesanals de casa nostra.
 
Un Mercat amb una vintena de petits elaboradors d´arreu del Principat on trobareu més de cent formatges en venda, directament des del productor al consumidor, en totes les llets i curacions possibles.
 
Enguany, coincidint amb la celebració del Tricentenari, el dijous 17 es farà l´acte inaugural al Pavelló d´Esports, on els assistents podran gaudir de l´obra de teatre 'Lliures o morts' i un sopar de títol 'Filipons versus Carlangues', que consistirà en un tast a cegues de formatges espanyols i catalans. Una gran festa gastronòmica a preu popular.
 
Els dies 18 i 19 d´abril, de 10 del matí a 20 hores, hi haurà juntament amb les parades l´Àrea de Tast on podreu gaudir d´un assortiment de cinc formatges a escollir, acompanyat de pa i beguda per tan sols cinc euros. Tot al Parc del Riuet, al cor de Sort: una àrea tranquil·la, reposada i d´esbarjo on tothom, grans i petits, podran conèixer i gaudir dels millors formatges artesans de Catalunya.
 
Divendres 18 d´abril, a les 21 hores, a la sala de degustacions de la formatgeria Tros de Sort, hi haurà el Sopar Gastronòmic amb els formatges del Pallars com a protagonistes mitjançant la cuina de Mariano Gonzalvo del Paller del Coc i la col·laboració de l´Oriol Pallarès d´Es Pallarès de Tremp.
 
Durant la Mostra hi haurà activitats paral·leles: divendres i dissabte a les 10h s´organitza una excursió guiada des de les vinyes del Batlliu fins a Sort. Natura i gastronomia, un maridatge perfecte. I pels més petits el dissabte 19 a les 12:30 hi haurà unt aller de mató que podreu endur-vos a casa!

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor