Dilluns, 20 de maig de 2024
salut

Cinc escoles del Pallars segueixen un programa de l’Institut Català de la Salut de promoció d’hàbits saludables

Un total de 14 infermeres imparteixen aquesta formació, que promou una bona alimentació, higiene i cura del medi ambient

Pallars Digital Pallars | 9 de maig de 2024 a les 10:33
Un grup d'alumnes durant una de les sessions del programa | ICS
Cinc escoles del Pallars i cinc més de la resta de l'Alt Pirineu i Aran segueixen actualment el programa Infància i Dieta Mediterrània (Infadimed). Es tracta d’un programa impulsat per l’Institut Català de la Salut (ICS) des de fa dos anys al Pirineu per promoure els hàbits de vida saludables en alimentació, higiene i cura del medi ambient. En concret, hi participen els alumnes dels col·legis de Trempla Pobla de SegurIsonaSort Esterri d'Àneu.
 
Conjuntament amb els professionals d’infermeria col·laboren els professionals de nutrició i els higienistes dentals. L’objectiu principal d’Infadimed és promoure estils de vida saludables: alimentació, exercici, rentat de mans, higiene bucal i cuidar el medi ambient.

El programa va dirigit a infants d’Educació Infantil i primer de Primària i, donats els bons resultats, l’any que ve està previst que també hi participin infants de segon de Primària.
 
Els responsables del programa asseguren que "és molt satisfactori veure com els nens aprenen del que veuen i és gratificant veure’ls participar en aquesta activitat amb alegria i entusiasme gràcies al Capità Vitamines, protagonista del programa Infadimed.

El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, també s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevenció del sobrepès infantil.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació