Dissabte, 20 d'abril de 2024

L'índex de delinqüència es redueix un 12% a la Regió Policial del Pirineu Occidental durant el 2013

Els Mossos valoren molt positivament el trasllat de la sala de comandament del Pirineu a Lleida

Pallars Digital 9 d'abril de 2014 a les 06:39

L'índex de delinqüència a la Regió Policial de Pirineu Occidental es va reduir un 12% durant l'any 2013, segons ha confirmat l'Intendent de l'Àrea, Ramon Calsina, que també ha explicat que en el primer trimestre del 2014 la tendència segueix la de l'any anterior i la delinqüència segueix reduint-se. 

En aquest sentit, Calsina, ha manifestat que "mentre que a Catalunya la mitjana és de 66 delictes per 1.000 habitants al Pirineu es de 33, i molts d'aquests en èpoques de més turisme pel que segurament la mitjana encara és més baixa". Per altra banda, Calsina, ha valorat "molt positivament" el primer mes de trasllat de la sala de comandament de la Regió del Pirineu a Lleida.
 
L'intendent de la Regió Policial del Pirineu Occidental ha valorat l'any policial com "força bo", i ha destacat que son dades bones per la ciutadania que els delictes i les faltes baixin. Calsina ha afegit que "en aquest primer trimestre de 2014 la tendència continua sent a la baixa i a nivell de trànsit no hi ha hagut cap accident mortal".
 
Per Calsina el repte a la Regió Policial és "que la gent visqui tranquil·la, i que la font d'ingressos del territori, el turisme, vingui aquí i puguin estar tranquils, si funciona l'economia la gent està més bé". 
 
En relació al trasllat de la sala de comandament del Pirineu a Lleida i la certa preocupació que havia aixecat al territori, Calsina, ha dit que "la gent i els alcaldes poden estar tranquils, estem en període d'adaptació, però funciona bé, hem traslladat gent que estava a la sala de la Seu a Lleida i com que coneixen el territori ajuden a que funcioni bé".
 
Ramon Calsina va fer aquestes declaracions ahir durant la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial del Pirineu Occidental, que va estar presidit pel director de la Policia, Manel Prat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor