Dilluns, 17 de juny de 2024
fires

Cap de setmana de fira a Tremp amb una nova edició de la Pallars Terra de Corder

El certamen comptarà amb 46 expositors d'artesania, aliments i peces de proximitat, una mostra de vehicles d'ocasió i maquinària agrícola, i una vintena d'activitats

Pallars Digital Tremp | 2 de maig de 2024 a les 15:45
La rambla Doctor Pearson, epicentre de la fira | Ajuntament de Tremp
Durant tot aquest cap de setmana, la Fira Pallars Terra de Corder farcirà la ciutat de Tremp de propostes pensades per a totes les edats. Un any més, la ramaderia de l'oví, l'artesania i la gastronomia, seran els pilars fonamentals de la fira, que omple de gom a gom els carrers de la capital del Pallars Jussà. 

Dissabte i diumenge, al voltant de la rambla Doctor Pearson, s'hi podrà trobar el mercat firal amb un total de 46 expositors d'artesania agroalimentària i peces de proximitat. Destaquen les de l'Espai Llana, on es faran demostracions i tallers d'oficis relacionats amb els subproductes del corder com la llana, el feltre o el cuir. A banda, l'edició d'enguany recupera la mostra de vehicles i maquinària agrícola al voltant del passeig del Pare Manyanet.

Pels més gormands, durant tota la fira es podrà gaudir d'un tast de formatges d'ovella i vins del Pallars. Els xefs locals Llorenç Aguilar i Gabi Serra conduiran una de les dos demostracions de cuina a partir de la carn de corder, mentre que la segona anirà a càrrec del gastrònom Pep Nogué. Dissabte a la nit es manté l'aposta per la Pallars Food Fest, on 11 restauradors, 4 cellers i una cervesera, oferiran les seves elaboracions de proximitat. El tast finalitzarà amb la presentació del nou disc de Celobert a la mateixa plaça.

El plat fort de la fira, com sempre, és el dinar popular Pallars Terra de Corder, que novament se celebrarà el diumenge i que arriba a la seva 9a edició. L'àpat tindrà com a plat principal corder cuinat a la burduntzi amb guarnició i s'acompanyarà d'un primer i unes postres. S'espera servir al voltant de 800 racions.

 A continuació compartim el programa d'actes complet de la fira:

FIRA PALLARS TERRA DE CORDER 2024
 

Cartell de l'edició d'enguany. Foto: Ajuntament de Tremp


Divendres 3 de maig 

20h Espai Cultural la Lira, GORDAS una comèdia irreverent sobre la fama, la religió, l’amor, l’amistat… i el físic. Venda d’entrades a la web www.entrapolis.com i a l’Ajuntament de Tremp


Dissabte 4 de maig

A la rambla Dr Pearson:

A la carpa d’informació, descobreix els superpoders del corder. Venda de tiquets d’activitats (tastos, maridatges i dinar)

A partir de les 9h i fins les 14h: Obertura de l’Espai Gormand: compra i gaudeix dels productes de la fira!

✓ Fem caliu: compra les broquetes de corder a la carpa del corder i prepara-les tu mateix/a! Amb la col·laboració de Carnisseria Castilló, Carnisseria Fondevila, Carns Dolors i Casa Badia.  

✓ I acompanya ho de degustacions i tastos de formatges d’ovella amb vins i cerveses del Pallars. 

A partir de les 10h, obertura del mercat firal i de la 3a mostra de formatges del Pirineu.

Espai de la llana. Durant la fira, tallers i demostracions amb llana, feltre i cuir. 

De les 10:30h a les 13:30h Jocs de fusta gegants.

De les 10:30h a les 12:30h Ràdio Tremp en directe. Programa Especial Fira Pallars Terra de Corder 2024. Al cap de la rambla Doctor Pearson.

De les 12h a les 13:30h Presentació pública del primer treball discogràfic de Celobert. Els membres del grup seran entrevistats per Jordi Ubach Llorens, periodista de Pallars Digital. Organitza: Cafè Espanya i Pallars Digital. Al Cafè Espanya.

De les 12:30h a les 13h Emissió en directe de L’arca de Nogué, d’El Suplement de Catalunya Ràdio, des de la Fira. 

17h Cercavila amb els Gegants acompanyats del grup de grallers. 

18h Demostració de cuina amb corder, a càrrec de Pep Nogué, gastrònom i ambaixador del Corder del Pallars.

A la zona verda del Juncar tot el cap de setmana, d’11h a 18h

– Mostra de corders. Vine i aprèn sobre les diferents races d’ovella que es crien al Pallars.

– Exposició de fotografies “Pastors. Homenatge a un ofici”

A la Plaça de Catalunya:

20h Obertura de la Pallars Food Fest.

Vine a tastar les tapes que han elaborat diversos restaurants del Pallars Jussà per celebrar la primavera i acompanya-les dels vins i cerveses km0. 

23:30h Concert de Celobert, que presenta el seu primer disc (Pl. Catalunya)


Diumenge 5 de maig

A la rambla Dr Pearson:

A partir de les 10h, obertura del mercat firal i de la 3a mostra de formatges del Pirineu.

11:30h Demostració de cuina amb nous talls de corder, en el marc del projecte MenjaCAT impulsat per l’associació NOVACT i finançant i promogut per la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball. 

12:30h Maridatge d’elaborats de corder amb vins del Pallars, a càrrec de Jaume Gaspà.  A la carpa de la Pl. de Catalunya. Inscripció prèvia a www.pallarsclick.com. Preu: 10€  

A la Plaça Catalunya: 

De les 10:30h a les 13h. Exposició i demostració de conducció dels vehicles participants a la 2a Trobada de Microcotxes pirinenca. 

14h Dinar popular. Preu del menú: 15 euros / Menú infantil: 10 euros (fins a 10 anys) 

· Amanida de l’horta 
· Corder al burduntzi amb guarnició de patata i ceba al caliu
· Iogut d’ovella casolà amb compota
· Pa, aigua i vi                   

Els tiquets del dinar poden adquirir-se electrònicament a Pallarsclik i a diferents carnisseries de la comarca a partir de l’11 d’abril i fins a exhaurir-se.

És possible adaptar el menú a restriccions alimentàries, al·lèrgies i intoleràncies. Contactar amb l’organització a alteugust@tremp.cat

17h White bottom, de Ramiro Vergaz. Espectacle de carrer per a tots els públics. Carrer Barcelona- Rambla Dr. Pearson.

Sabates de xarol, un escenari sobre rodes, un trampolí rescatat de l’oblit. Aquest showman autèntic i atemporal, per fi es troba amb l’arribada de la nova dècada daurada que tant ha esperat, els anys 20 són aquí. Un segle més tard…!

20h Cloenda del mercat firal.



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació