Divendres, 3 de maig de 2024
residència

L’Ajuntament de la Pobla de Segur encarrega la gestió de la residència a l’empresa pública Sumar

El consistori ha iniciat els tràmits per modificar la modalitat de gestió del servei del geriàtric municipal i del centre de dia

Pallars Digital La Pobla de Segur | 23 d'abril de 2024 a les 11:37
Edifici de la Residència Verge de Ribera | Ajuntament de la Pobla de Segur
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha iniciat els tràmits per modificar la modalitat de gestió del servei de la Residència Verge de Ribera i del centre de dia per encarregar-la a l’empresa pública Sumar, especialitzada en projectes d’acció social. En el darrer ple extraordinari, celebrat el dimecres 17 d’abril, es va acordar la compra de dos participacions socials a l’empresa pública per un valor de 1.293,67 euros cadascuna. D’altra banda, el ple va aprovar la dissolució de l’Organisme Autònom Residència Nostra Senyora de Ribera, la figura jurídica que regia el centre sanitari.

L’alcalde de la Pobla, Marc Baró, ha destacat que un canvi en la gestió del centre "era necessari", ja que un ajuntament com el de la Pobla amb els recursos dels quals disposa "no podia seguir assumint la gestió d’un equipament tan complex com una residència de gent gran municipal amb 73 places, i un centre de dia amb 20". Ara fa un any el consistori ja va dissoldre la Fundació Pública de la residència.

En aquest sentit, afirma que amb l’encàrrec de gestió a l’empresa pública "guanyem l’expertesa, els coneixements i l’experiència d’especialistes per assolir uns bons nivells de qualitat en la gestió i en tractament que reben els nostres padrins i les nostres padrines. A més, que no recau en mans d’una empresa privada que l’únic interès que pugui tenir siguin els seus beneficis", ha afegit.
 

Què suposarà aquest canvi?

Tot i el canvi, l’Ajuntament de la Pobla de Segur manté la titularitat de la competència del servei. Mentrestant, l'empresa Sumar assumeix la producció del servei de residència i del centre de dia. Això engloba, entre d’altres, la gestió administrativa, la del personal laboral i la seva formació, les contractacions externes, les licitacions de serveis i subministrament, així com les despeses judicials.

D'altra banda, els costos dels serveis s’estableixen en un 9% del total d’ingressos recaptats anualment per l’Ajuntament per la gestió dels serveis de residència i de centre de dia.
 
Sumar és una empresa de capital 100% públic que té per socis a diferents entitats públiques, constituïda el 2008. El seu soci majoritari és la Diputació de Girona. Marc Baró exposa que "és una empresa pública desplegada sobretot a la demarcació de Girona, però que actualment està expandint-se a la província de Lleida".

Remarca que "el seu màxim objectiu és oferir una gestió centrada en la persona, on el més important és el confort dels residents". Amb la compra de les dos participacions, l’ajuntament de la Pobla de Segur passarà a formar part del Consell d’Administració, participant en les decisions i els objectius estratègics de l’entitat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació