Dimecres, 24 d'abril de 2024
residència

La Pobla aprova dissoldre la Fundació Pública de la residència Verge de Ribera i crear un organisme autònom

L'objectiu és donar una forma jurídica al centre perquè continuï funcionant legalment després que els estatuts quedessin obsolets

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 3 de maig de 2023 a les 10:26
Façana de la Residència Nostra Senyora de Ribera, en una imatge d'arxiu | TGE
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha aprovat aquest dimarts durant el ple extraordinari dissoldre la Fundació Pública Municipal Nostra Senyora de Ribera i crear un organisme autònom. Tal com ha explicat l'alcalde Marc Baró, l'objectiu és que la residència pugui seguir "funcionant de manera legal" després que els estatuts, de l'any 1955, quedessin obsolets.

Baró ha exposat que amb la partida de les dues darreres monges de la residència, on les germanes tenien un pes molt específic, "l'única opció legal possible" era crear una nova forma jurídica, que també dependrà de l'ajuntament, i que tindrà com a president el propi alcalde del municipi. Així mateix, el regidor responsable de la residència en serà el vicepresident, mentre que els vocals seran nomenats pels grups polítics del consistori.



La decisió, tal com exposa el batlle, ja va ser aprovada a la junta de patrons del centre del 28 de febrer. Anteriorment, s'havien fet una sèrie de modificacions que calia acordar per escrit. A banda de la dissolució de la fundació, el ple també ha donat llum verda a la constitució inicial del nou organisme, així com als nous estatuts, que estaran en exposició pública durant 30 dies.

Aquests contemplen la nova manera de funcionar del centre, tant pel que fa a la junta de govern com a les funcions de la direcció de la residència. Per altra banda, i un cop aprovats els estatuts, Marc Baró també apunta a la futura creació d'un òrgan consultiu, que podria estar integrat per diverses personalitats que vulguin donar suport a la junta de govern del nou organisme.

Oposició de PSC i Junts

 
Aquestes mesures, separades en dos punts al ple, han estat aprovades amb els set vots favorables d'ERC, mentre que els tres del PSC s'ha abstantingut i l'edil de Junts hi ha votat en contra. El portaveu dels socialistes, Carles Boix, ha expressat que la Fundació Pública era "un motiu d'arrelament al poble", i que amb l'organisme autònom "no tenim clar que això continuï així". Mentrestant, el representant juntaire, Àngel Enjaime, s'ha mostrat contrari a la dissolució de l'entitat, assegurant que només calia canviar-ne els estatuts. Marc Baró els ha respost que la fundació "legalment no podia continuar existint".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació