Dilluns, 29 d'abril de 2024
llibres

Jaume Clotet presenta al Pallars «La Germandat de l’Àngel Caigut», Premi Josep Pla 2024

El periodista i historiador amb arrels a Gerri de la Sal ha estat el protagonista en tres actes a Tremp, Sort i la Pobla de Segur per exposar la seva darrera novel·la

Pallars Digital Pallars | 16 d'abril de 2024 a les 11:19
Jaume Clotet presentant el seu llibre a Sort acompanyat de Carlota Canut | Rosendo Manrique
El periodista i historiador Jaume Clotet ha sigut al Pallars aquest cap de setmana per presentar el seu darrer llibre, La Germandat de l'Àngel Caigut, Premi Josep Pla 2024. L'autor, amb arrels familiars a Gerri de la Sal, va donar a conèixer la seva novel·la en tres actes a Tremp, la Pobla de Segur i Sort.
 
El primer va tenir lloc a la llibreria La Singratalla de la capital del Pallars Jussà, on va estar acompanyat de l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i de la propietària de la llibreria, Marta Farré. L'endemà, l'escriptor va ser a l'Ajuntament de Sort, on va presentar el llibre juntament amb Carlota Canut. Finalment, a la tarda, Clotet va fer parada a la sala de plens de la Pobla de Segur, i va comptar amb la participació del regidor de cultura Enric Guimó.
 
La Germandat de l'Àngel Caigut ens transporta a la ciutat d’Acre, a Terra Santa, durant el segle XIII, quan en fugen els cavallers templers enduent-se’n el secret més ben guardat de tota la cristiandat i que han d’evitar que caigui en mans dels infidels. Aquest secret encara és custodiat avui en dia i encara hi ha personatges que volen impedir que la Germandat segueixi duent a terme la seva comesa.
 
A la novel·la, Clotet crea un argument trepidant i plenament visual, amb vocació d'arribar a un públic ampli, que fa creïble l'increïble ancorant els seus personatges i fets a escenaris de tots coneguts com el Monestir de Montserrat, la ciutat de Barcelona o el cos dels Mossos d'Esquadra.
 
El llibre ja va per la tercera edició i se suma a un corpus literari en què destaquen obres com Lliures o morts (2013) o El càtar proscrit (2016), aquesta darrera guardonada amb el premi Néstor Luján de Novel·la Històrica.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació