Dilluns, 29 d'abril de 2024
municipis

Vuit municipis del Pallars formen part d’un programa del Govern per millorar les condicions de vida dels veïns

Abella de la Conca, Sant Esteve de la Sarga, Conca de Dalt, Lladorre, Llavorsí, Soriguera, Talarn i Vall de Cardós han estat inclosos dins del pla pilot «Microcomunitats»

Pallars Digital Pallars | 16 d'abril de 2024 a les 09:02
El conseller Carles Campuzano parlant del projecte | Drets Socials
Fins a vuit municipis del Pallars participaran al programa Microcomunitats, un projecte pilot aprovat pel Govern que vol millorar les condicions de vida dels veïns. En concret, hi han entrat Abella de la Conca, Conca de Dalt, Sant Esteve de la Sarga, Talarn, Lladorre, LlavorsíSoriguera i Vall de Cardós en qualitat de municipis petits.

El programa parteix de la base que, en les àrees d'atenció especial, si la població que hi viu millora les seves condicions de vida i pot prosperar, serà més fàcil que hi mantingui la residència. És a dir, que la mobilitat social no passarà per l'èxode del barri, de manera que el territori en qüestió podrà millorar globalment el seu posicionament en termes de benestar col·lectiu.
 
Més enllà dels 20 barris escollits d'arreu de Catalunya en el marc del projecte Barris amb futur, el projecte també vol atendre la realitat de l'àmbit rural i dels micropobles. Per això, el programa treballa l'accés als serveis públics i a l'activitat comunitària supramunicipal a la població resident en 40 petits municipis, vuit dels quals de les comarques pallareses.

La iniciativa aposta per una política de barris i viles destinada a enfortir el capital social com a motor de transformació de les condicions de vida. Per al desenvolupament del projecte, doncs, es compta amb la cooperació de les diferents administracions i la col·laboració de la societat civil: associacions veïnals, teixit associatiu, entitats del tercer sector, xarxes de l'economia social o empreses.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació