Dimarts, 30 d'abril de 2024
premi

ERC crea els premis Antoni Flores i Ardiaca per reconèixer el foment de la cultura al Pirineu

Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant l'acte de precampanya dels republicans a Tremp

Pallars Digital Tremp | 12 d'abril de 2024 a les 17:55
El trempolí Antoni Flores va morir el maig del 2023 | Marc Puig Pérez
Esquerra Republicana crearà els premis Antoni Flores i Ardiaca per reconèixer aquelles persones o entitats que fomentin la cultura a l'Alt Pirineu i Aran. Així ho ha anunciat aquest divendres a la tarda el president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès, durant l'acte de precampanya dels republicans a Tremp de cara a les eleccions al Parlament del 12 de maig.
 
El guardó, que s'atorgarà anualment, també vol ser un reconeixement a la lluita pels valors republicans en l’àmbit pirinenc i es concedirà a associacions, entitats, col·lectius o personalitats que hagin contribuït a la defensa d’aquests valors. A més a més, el premi vol ser un homenatge al diputat i tinent d'alcaldia trempolí traspassat de manera sobtada el maig del 2023.
 
Durant l'acte Guanya Catalunya, Pere Aragonès ha estat acompanyat de la primera candidata d’Esquerra Republicana per Lleida, Marta Vilalta, i dels candidats pirinencs, l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, segon de la candidatura, el trempolí Miquel Abrantes, que ocuparà el 14è lloc i també de Roser Bombardó, que serà la cinquena de la llista.
 

Imatge de l'acte de campanya d'ERC a Tremp. Foto: ERC


Antoni Flores i Ardiaca (1963-2023), enginyer tècnic de professió i militant d’ERC des de l’any 1992, va exercir de diputat al Parlament de Catalunya, de regidor i tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Tremp, a més de vicepresident de Consell Comarcal del Pallars Jussà i president de la federació comarcal del Pallars Jussà d’Esquerra Republicana.

ERC ha destacat Antoni Flores com un "ferm defensor de la independència dels Països Catalans", i ha explicat que "sempre va treballar des de la constància, la humilitat i la discreció per defensar els valors pirinencs i la seva gent".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació