Dilluns, 29 d'abril de 2024
mobilitat

Presenten un estudi per a la digitalització del transport a la demanda del Pallars Jussà

Una de les accions permetrà reservar plaça a través d'una aplicació o fer un seguiment de la ubicació del vehicle

Pallars Digital Tremp | 11 d'abril de 2024 a les 10:15
La darrera sessió del Consell d'Alcaldies del Jussà, aquest dilluns a Tremp | CCPJ
El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, juntament amb el subdirector de Mobilitat, Benjamí Cubillo, van presentar dilluns davant del Consell d’Alcaldies del Pallars Jussà un estudi que recollirà elements per a millorar l’eficiència del transport a la demanda a la comarca. 

L’estudi farà una anàlisi exhaustiva del funcionament del transport d'aquest tipus a partir d’un treball de camp que permetrà fer una diagnosi i proposar la implementació d’accions que millorin el servei. Segons Cubillo, una d’aquestes accions serà la digitalització del servei a través de l’aplicació clic.cat, amb la qual serà possible fer la reserva de la plaça amb més facilitat, o fer un seguiment de la ubicació del vehicle, entre altres coses.
 
Malgrat aquesta innovació, es mantindrà la reserva telefònica actual per evitar que la bretxa digital perjudiqui els usuaris, molts dels quals són d’edats avançades. Una altra prioritat d’aquestes millores serà la d’assegurar que tots els municipis de la comarca tinguin accés als centres sanitaris de referència.

D'altra banda, l’estudi vol ajustar el servei a la demanda real, ampliant les freqüències allà on sigui necessari o ajustant els horaris segons les necessitats majoritàries dels usuaris i usuàries. Actualment, el Pallars Jussà compta amb 16 línies de transport a la demanda que el 2023 van transportar 2.580 persones, aquestes, majoritàriament utilitzen aquest servei pels seus desplaçaments als mercats o als serveis sanitaris.
 
Així mateix, a la sessió del Consell D’alcaldies també es va aprofitar per presentar el catàleg de serveis i activitats del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.
Finalment, també es van presentar davant els alcaldes i les alcaldesses els diferents serveis que es presten des de l’àrea de Drets Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació