Dimarts, 30 d'abril de 2024
cas fiella

Les famílies de les víctimes de la residència Fiella de Tremp, citades a declarar al jutjat a partir de dilluns

Compareixeran davant del jutge per la causa que s'instrueix per homicidi imprudent

Pallars Digital Tremp | 4 d'abril de 2024 a les 08:42
Façana del Jutjat de Tremp | TGE
El jutjat de Tremp escoltarà a partir de dilluns en fase d'instrucció els testimonis dels familiars de les víctimes del brot de Covid-19 que va tenir lloc a la residència Fiella el novembre del 2020, i a conseqüència del qual van morir 64 dels 142 usuaris. Les famílies compareixeran davant del jutge amb motiu de la causa que s'instrueix pel suposat delicte d'homicidi imprudent.

 
Les declaracions tindran lloc després que les exdirectives del geriàtric i membres del Patronat de la Fundació Fiella ja declaressin davant del jutge el gener passat. En aquella ocasió, però, ho van fer per la causa oberta per un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors. En concret, es preveu que els familiars de les víctimes declarin els dies 8, 9 i 12, i el 15 ho facin juntament amb altres testimonis del cas. 
 
 
Aleshores, l'exresponsable de la residència va respondre només a les preguntes que li va formular el jutge i la defensa. L'advocat de l'acusació particular, Xavier Prats, va explicar que l'exdirectora va negar davant de l'autoritat judicial tenir la culpa del brot succeït i va assegurar que mentre va estar al capdavant del centre "tot funcionava correctament", així com que "totes les acusacions són totalment falses i infundades".

L'endemà, els membres del Patronat de la Fundació Fiella en el moment del brot: l'exalcalde de Tremp, Joan Ubach, i el vicari del Bisbat d'Urgell, Josep Maria Mauri, van negar les acusacions, mentre que un exregidor, Jordi Serra, es va acollir al seu dret a no declarar en la causa per un delicte contra la seguretat dels treballadors. 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació