Dilluns, 29 d'abril de 2024
Eleccions al Parlament 2024

L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, segon d'ERC per Lleida a les eleccions al Parlament

El trempolí Miquel Abrantes ocuparà el 14è lloc, mentre que Eva Fiter serà la vuitena suplent de la llista republicana

Pallars Digital Pallars | 4 d'abril de 2024 a les 11:25
L'ordre de la candidatura es ratificarà aquest dimarts | ERC Alt Pirineu
Josep Vidal, alcalde de Llavorsí, ocuparà el segon lloc a la llista d'Esquerra Republicana (ERC) de Lleida a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Així ho ha ratificat aquest dimarts el Consell Nacional extraordinari del partit, que havia de donar el vistiplau a l'ordre final de les candidatures per al 12 de maig.

Vidal, que va ser elegit com a representant del Pallars Sobirà, acompanyarà Marta Vilalta, que repeteix com a cap de llista dels republicans a la circumscripció lleidatana. D'altra banda, i per part del Pallars Jussà, el gerent de la regió sanitària del Pirineu, Miquel Abrantes, ocuparà al 14è lloc, mentre que la també trempolina Eva Fiter, directora de l'IDAPA, serà la vuitena suplent.
 
En declaracions a Pallars Digital, Josep Vidal ha mostrat la seva satisfacció pel nomenament, tot destacant la feina feta pels membres d'ERC a l'Alt Pirineu. A banda d'ell, al cinquè lloc l'acompanyarà Roser Bombardó, alcaldessa de Montellà i Martinet (la Cerdanya) i directora de Polítiques de Muntanya. Respecte a la seva possible entrada al Parlament, Vidal declara que vol continuar treballant per al Pirineu -tal com ja fa des de la Diputació de Lleida- i que és "un repte que"m'il·lusiona molt".

Batlle de Llavorsí des del 2015 i antic empresari turístic del municipi, actualment és conseller comarcal i membre de l'executiva d'ERC a l'Alt Pirineu i Aran des de l'any passat. Des de les eleccions municipals del 2019, a més, és assessor del Pirineu a la Diputació de Lleida.
 
Tenint en compte els resultats dels comicis anteriors, Josep Vidal té força paperetes per entrar a la cambra catalana. L'any 2021, ERC va obtenir cinc diputats a la província de Lleida, un dels quals el trempolí Antoni Flores, que era el cinquè de la candidatura republicana. Així doncs, i si els resultats no varien molt, el Pallars Sobirà podria tenir de nou un representant al Parlament de Catalunya.

 
Per la seva banda, fa tres anys, Junts també va sumar cinc diputats. Un fet que, a priori, anticipa que l'alcaldessa d'Isona, Jeannine Abella -nomenada cap de llista del partit per Lleida-, també té assegurada l'acta de diputada. Mentrestant, una altra pallaresa té moltes possibilitats d'entrar a la cambra: la consellera de Territori, Ester Capella, serà la sisena a la llista d'ERC per Barcelona.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació