Dilluns, 29 d'abril de 2024
Eleccions al Parlament 2024

Els candidats del Pallars que aspiren a entrar al Parlament de Catalunya

Sorpreses, novetats i absències destacades a les llistes dels partits per a les eleccions del 12-M

Tomàs Garcia Espot Pallars | 9 d'abril de 2024 a les 10:55
Neus Comes, Josep Vidal i Jeannine Abella, els pallaresos amb més possibilitats d'entrar al Parlament | TGE
Aquest dilluns ha finalitzat el termini per presentar les candidatures per a les eleccions al Parlament del 12 de maig. Com en anteriors comicis, el Pallars tindrà representació en alguna de les 17 llistes per Lleida. En aquesta ocasió, però, destaquen noms en llocs força alts, però també absències destacades. Aquests són els pallaresos i les pallareses que aspiren a entrar a la cambra catalana.
 

PSC: Neus Comes, Lola Abelló i Carles Boix

Sense dubte, l'absència més destacada en aquestes eleccions serà la de l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero. Diputada en l'anterior legislatura, Romero va ser exclosa de les llistes després que la direcció del PSC descartés presentar alcaldes i tinents d'alcaldia. Una decisió que no va agradar a part de les bases de Lleida, que van votar en blanc durant l'aprovació de la candidatura socialista a la demarcació.

 
Al seu lloc, concretament la quarta posició, l'ocuparà Neus Comes, regidora d'Endavant per Sort. Una altra de les sorpreses, tenint en compte la curta o més aviat la nul·la trajectòria de Comes a les files del partit. Els altres pallaresos que l'acompanyaran són Lola Abelló (14è lloc) i el regidor poblatà Carles Boix (suplent 9).

En una publicació a les xarxes socials, Neus Comes explica que ha fet aquest pas "perquè se m'ha donat l'oportunitat" i perquè "em sento preparada". A més, ha agraït la confiança als companys del Pallars, el Pirineu i Lleida, i especialment al primer secretari del PSC, Salvador Illa, com també a Òscar Ordeig -cap de llista per Lleida- i Judith Alcalà.

 

ERC: Josep Vidal, Miquel Abrantes i Eva Fiter

Mentrestant, l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, serà el segon de la llista d'Esquerra Republicana per Lleida. Conseller comarcal i assessor del Pirineu a la Diputació, Vidal té força opcions d'aconseguir l'escó tenint en compte els resultats d'ERC l'any 2021 a la demarcació (5 diputats).

 
Més avall, al lloc 14, hi haurà el trempolí Miquel Abrantes, gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, mentre que la directora de l'IDAPA, la també trempolina Eva Fiter, serà la suplent número 8. 
 

Junts: Jeannine Abella i Gerard Sabarich

En el cas de Junts+Puigdemont per Catalunya, trobem la pallaresa que ocuparà el lloc més destacat en una candidatura. L'alcaldessa d'Isona i Conca DellàJeannine Abella, serà la cap de llista del partit per Lleida.

 
Un fet històric i insòlit, ja que és la primera persona del Pallars en encapçalar una candidatura per als comicis catalans. D'altra banda, en novena posició hi haurà Gerard Sabarich, alcalde de Rialp.
 

Comuns Sumar: Txell Teruel i Josep Grau

Mentrestant, la nova marca dels comuns per al 12-M, Comuns Sumar, tindrà a Txell Teruel, activista pels moviments socials a la Vall de Cardós, com a número 5 de la llista per Lleida. Al dotzè lloc també hi serà un altre pallarès, Josep Grau, activista en la lluita pels drets socials a Rialp.
 
 

CUP: Núria Sauquillo

D'altra banda, la llista de la CUP per Lleida, que estarà encapçalada pel pirinenc Bernat Lavaquiol, portaveu de la plataforma Stop JJOO, tindrà a la pallaresa Núria Sauquillo, membre del partit a la Vall Fosca, com a número 9 de la candidatura.
 

Partit Popular: Ana Cava

Finalment, pel que fa a la candidatura del Partit Popular lleidatà, Ana Cava, cap de llista del partit a les eleccions municipals a Tremp els anys 2011 i 2015, ocuparà també el novè lloc en la candidatura, que lidera Montserrat Berenguer.

 Consulta totes les llistes a la circumscripció de Lleida


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació