Dissabte, 27 d'abril de 2024
emprenedoria

Tret de sortida a la tercera edició del matchfunding «Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran»

La campanya de finançament col·lectiu té per objectiu activar projectes amb retorn social per al territori

Pallars Digital Tremp | 22 de març de 2024 a les 10:39
Imatge de Espai d'encontre comunitari Copsant de Balestui | M. Lluvich / ACN
La tercera edició del Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran ha donat el tret de sortida aquesta setmana amb l'objectiu de contribuir a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Es tracta d'una campanya de finançament col·lectiu que pretén activar projectes amb retorn social per al territori

En aquesta acció, les administracions complementen amb un fons públic de 24.000 euros les aportacions que la ciutadania fa a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org. Es preveu repartir 48.000 euros o més entre un màxim de sis projectes que seran escollits per un jurat independent.

Aquesta tercera convocatòria conjunta de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran seguirà la línia de la les dues anteriors, que van ser tot un èxit. Es tracta d’un procés que consta de diferents etapes i que culminarà amb la campanya de finançament col·lectiu. Primerament, per donar a conèixer aquesta convocatòria, així com per informar i resoldre els dubtes necessaris, s’ha obert un formulari per tal que les persones amb projectes interessats puguin sol·licitar i rebre més informació sobre el procés.

Posteriorment, es duran a terme les sessions informatives i s’iniciaran els acompanyaments per a la preparació dels projectes de tot l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran. En aquest període, mitjançant el suport d’agents especialistes, se’ls acompanyarà en la preparació de la candidatura dels seus projectes.

A partir de mitjans de maig, i durant tot un mes, s’obrirà el concurs on les iniciatives pirinenques podran presentar el seu projecte definitiu perquè un jurat el valori i esculli les sis idees guanyadores. Es preveu seleccionar un projecte per comarca tenint en compte el seu impacte al territori en termes socials, de sostenibilitat, equilibri territorial, d’enfortiment democràtic, d’innovació i retorn social.

Finalment, els projectes escollits rebran una formació i acompanyament intensiu per part de la Fundació Goteo per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge. S’espera que aquest assessorament els permeti assolir l’objectiu de finançament mínim, és a dir, almenys uns 4.000 euros.

La iniciativa és promoguda pels consells comarcals i les oficines joves de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, el Consorci Leader Pirineu Occidental i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. També es compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Diputació de Lleida.

En la darrera edició, celebrada fa dos anys, al Pallars van ser escollits els projectes de consolidació de la xarxa de senders per a la pràctica de BTT al Pallars Jussà, i l'Espai d'encontre comunitari Copsant al Pallars Sobirà.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació