Divendres, 19 d'abril de 2024
emprenedoria

Aquests són els projectes guanyadors del segon «Matchfunding Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran»

Un jurat especialitzat els ha escollit d'entre els 14 que s'havien presentat

Redacció Alt Pirineu | 30 d'agost de 2022 a les 11:37
Una trobada de la primera edició del «Eutopia: Matchfunding» | Arrela't
Ja es coneixen els sis projectes guanyadors de la segona edició del Matchfunding Arrela't a l'Alt Pirineu i Aran, la campanya de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. En total, s'han presentat 14 iniciatives. 

Els escollits treballaran durant els mesos de setembre i octubre amb la Fundació Goteo per dissenyar les campanyes de comunicació i micromecenatge per assolir l'objectiu de finançament, que es complementarà amb un fons públic de 24.000 euros, 4.000 per projecte

Un jurat especialitzat ha esta l'encarregat de fer la selecció dels guanyadors: Enric Canet, director de relacions ciutadanes al Casal dels infants per l'acció social als barris; Martí Olivella, membre de l'Institut Internacional per a l'Acció No Violenta; Ismael Peña, director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat; Montse Ferrer, tècnica de Promoció Econòmica municipal; Núria Brugada, mestra i activista social; Rosa Talamàs, periodista, i Eva Esteban i Susana Noguera, membres de Goteo.

Aquests són els sis projectes guanyadors del Matchfunding 2022

  • Cultivar bolets per conrear futur a la comarca de l'Alt Urgell. La proposta és cultivar fongs de manera sostenible gràcies a l'energia solar i a l'aigua de la font Bordonera. 
  • Espai d'encontre comunitari Copsant al Pallars Sobirà. Rehabilitar la part del paller de la Casa Cossant perquè esdevingui la seu social del Banc de Terres Vives. 
  • Huma Slow Broths a l'Alta Ribagorça. Elaboració de brous hiperproteics a partir d'ossos, tant de vedella com de pollastre, de manera artesanal. 
  • El refugi de la Feixa a la Cerdanya. Un pla de millora de la sostenibilitat d'aquest equipament.
  • Consolidació de la xarxa de senders per a la pràctica de BTT al Pallars Jussà. Proposa fer de la Conca de Tremp una zona de referència per a la BTT i altres disciplines esportives.
  • Husta Skis a la Vall d'Aran. Un projecte per fabricar i comercialitzar esquís d'alta gamma fets a mida i personalitzats.
Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Direcció General de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental amb col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i de les Diputacions de Lleida i Girona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació