Diumenge, 28 d'abril de 2024
educació

Famílies i sindicats es concentren de nou davant la seu d'Educació a Tremp en favor de l'escola pública i laica

Han registrat diverses instàncies contra el tancament d'una línia d'I3 de l'Escola Valldeflors i perquè es reobri una de 1r

Tomàs Garcia Espot Tremp | 20 de març de 2024 a les 11:00
Durant la concentració s'han penjat diversos cartells en favor de l'escola pública i laica | TGE
Famílies de l'Escola Valldeflors i sindicats s'han tornat a concentrar aquest dimecres al matí davant la seu dels Serveis Territorials d'Educació, a Tremp, per defensar l'accés a una escola pública i laica. Coincidint amb el dia en què es tanquen les preinscripcions per al pròxim curs, han fet arribar diverses instàncies on manifesten la seva preocupació pel possible tancament d'una línia d'I3 de la ciutat.

Així mateix, volen que es retorni la segona línia d'I5 a l'Escola Valldeflors de la capital de Pallars Jussà. De fet, al document denuncien que a l'inici d'aquest curs ja es va impedir que tres famílies matriculessin els seus infants a I5, obligant-los a fer-ho al Col·legi Maria Immaculada, que és un centre concertat i catòlic.
 

La protesta coincideix amb el tancament de les preinscripcions. Foto: TGE

 
D'altra banda, exposen, el passat 6 de març, un cop obertes les preinscripcions, ja no els va ser possible matricular els alumnes a 1r de primària de l'Escola Valldeflors, mentre que en el cas d'I3, es van limitar a 20 les places disponibles.

En aquest sentit, la instància, dirigida a la consellera d'Educació, Anna Simó, al director dels Serveis Territorials, Ramon Jordana, a l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, i també als diferents representants polítics de la comarca, sol·licita que totes les famílies que ho desitgin puguin matricular els seus fills al grup d'I3 del Valldeflors, i que es respectin les ràtios.
 
També reclamen que es possibiliti la preinscripció per al grup de 1r del mateix centre, reobrint la línia tancada durant el curs 2023-2024. Aquesta, apunten, és una mesura que "permet al docent un bon ambient de treball, i a l'infant l'atenció i dedicació adequades per assolir coneixements i competències".
 

Més mobilitzacions després de les vacances

"Només així es garanteix el dret de tots a l'educació que volem per als nostres infants i perquè el principi de la llibertat de culte és oposat al fet d'obligar a anar a una escola catòlica", sentencien. Fonts dels sindicats han apuntat a Pallars Digital que no descarten més mobilitzacions després de les vacances de Setmana Santa.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació