Diumenge, 28 d'abril de 2024
ciclisme

La Volta Ciclista a Catalunya arriba aquest dimecres al Pallars

El pas de la competició per les carreteres del Pallars provocarà afectacions viàries i mesures especials tant dimecres com dijous

Jordi Ubach Llorens Port Ainé | 19 de març de 2024 a les 11:40
Un ciclista arribant a la meta a Port Ainé en una edició anterior de la Volta | La Volta
La Volta Ciclista a Catalunya 2024 arriba aquest dimecres al Pallars amb el final de la tercera etapa a l'estació de Port Ainé. La competició, que ha donat el tret de sortida aquest dilluns, es disputarà fins diumenge per tornar a portar el millor ciclisme mundial per les carreteres catalanes. Dijous la prova ciclista també recorrerà territori pallarès en la quarta etapa.

Després de la primera etapa disputada ahir a Sant Feliu de Guíxols -amb triomf de Nick Schultz- i del que es pugui produir avui en el recorregut entre Mataró i Vallter, la prova viurà demà la tercera etapa entre Sant Joan de les Abadesses i l'estació d'esquí de Port Ainé. És l'etapa més muntanyosa de l'edició d'enguany, amb 176,7 quilòmetres i tres ports exigents com el Port de Toses, de 1a categoria, o el Port del Cantó i Port Ainé, de categoria especial.

 Consulta el recorregut i l'horari de la tercera etapa de la Volta

La quarta etapa sortirà dijous per primera vegada en la història des de Sort i acabarà a la ciutat de Lleida. Seran 169 quilòmetres d'un recorregut que baixarà per l'N-260 en direcció a Gerri de la Sal i la Pobla de Segur, que seguirà per la C-13 passant per Tremp i Cellers, i que continuarà per la C-12 pel Port d'Àger abans de l'arribada dels ciclistes en esprint a la capital del Segrià.

 Consulta el recorregut i l'horari de la quarta etapa de la Volta

 

Afectacions viàries dimecres i dijous

El pas dels ciclistes de la Volta a Catalunya provocarà afectacions en el trànsit, així com l'activació de mesures especials, en un dispositiu especial del Servei Català de Trànsit en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. Les carreters afectades romandran tallades per motius de seguretat 40 minuts abans del pas de la cursa i fins a 40 minuts després aproximadament.

Pel que fa a la tercera etapa, la de dimecres, les carreteres que es veuran afectades són l'N-260 i la C-13, des del Port del Cantó fins a la cruïlla de Port Ainé, i des d'aquest punt fins a l'estació. Es preveu que els ciclistes passin per Sort a les 15:42h i enfilin cap al final d'etapa de Port Ainé a les 15:51h.
 

Recorregut de la tercera etapa. Foto: La Volta


Quant a la quarta etapa, la de dijous, les carreteres afectades seran novament l'N-260 i la C-13 des de la capital del Pallars Sobirà fins a Cellers. L'etapa sortirà de Sort a les 12:40h i la previsió de pas dels ciclistes és a les 12:58h per Gerri de la Sal, a les 13:16h per la Pobla de Segur, a les 13:34h per Tremp, a les 13:50h per Cellers i a les 14:14h per la cruïlla d'Àger en direcció a la C-12.
 

Recorregut de la quarta etapa. Foto: La Volta



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació