Dissabte, 27 d'abril de 2024
ciclisme

Port Ainé tornarà a acollir un final d'etapa de la Volta a Catalunya

Aquest serà el quart cop que l'estació pallaresa rep els ciclistes de la ronda catalana, l'últim l'any 2021

Pallars Digital Port Ainé | 1 de novembre de 2023 a les 11:15
Esteban Chaves creuant la meta de Port Ainé en l'edició de 2021 | La Volta
La duresa de l’alta muntanya i el prestigi de les arribades en altura seran de nou el segell distintiu de la Volta Ciclista a Catalunya 2024, que entre els dies 18 i 24 de març tornarà a portar el millor ciclisme mundial per les carreteres catalanes. L'organització de la cursa ha anunciat aquest dimarts que una de les arribades d'etapa serà al Pallars, concretament a l'estació d'esquí de Port Ainé.

Així doncs, la ronda catalana tornarà a Port Ainé tres anys després de la darrera visita, tornant a oferir als aficionats la possibilitat de gaudir dels millors ciclistes del món en una pujada colossal: un port de 18,5 quilòmetres de distància, amb un desnivell mitjà del 6,8% i rampes màximes de fins el 15%. 

El port de muntanya pallarès és un vell conegut de la història moderna de la cursa. S'hi ha pujat quatre vegades, acollint arribades en altura en les edicions de 2021, amb victòria del colombià Esteban Chaves; 2016, una de les cinc victòries a la cursa de la icona belga Thomas De Gendt; i 2013, amb el triomf en solitari de l’irlandès Dan Martin. També estava previst en l’edició de 2012, però les condicions meteorològiques van obligar a habilitar una meta a Canturri, amb victòria de l’eslovè Janez Brajkovic
 

Compromís amb el territori i garantia d'espectacle

El president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Toni Segarra, ha explicat que la Volta "permet revalidar el nostre compromís amb el territori i amb l’esport d’alta competició". Per Segarra, la col·laboració amb la Volta "és un gran element que ens ajuda a conformar aquesta diversificació de la nostra oferta”, segons ha manifestat. Per la seva banda, el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, ha afirmat que un final d'etapa a Port Ainé "és una garantia d’espectacle" per a la competició.

La 103a edició de la Volta tornarà a ser doncs un dels grans reptes de muntanya del calendari UCI World Tour. Amb la confirmació de la presència en el recorregut de l'estació de Port Ainé i també la de Vallter, la Volta 2024 assegura un recorregut amb tres arribades en altura, després que fa unes setmanes s’anunciés la disputa d’una etapa al Berguedà amb final a Queralt. 

Aquesta xifra ja es va viure en la passada edició de la cursa, que va comptar amb finals a Vallter, La Molina i Lo Port, però es tracta d’un fet excepcional que no es vivia anteriorment des de l’edició de 2001. Un al·licient més per a sumar expectatives de cara a la 103a edició, que buscarà el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic, amb la presència dels millors equips i ciclistes del món. La ubicació concreta de les etapes i la resta de seus del recorregut s’aniran desvetllant al llarg de les properes setmanes.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació