Diumenge, 28 d'abril de 2024
carreteres

Govern i Estat acorden el conveni per millorar l'N-260, amb una inversió de 260 milions en nou anys

L'acord estableix la constitució d'una comissió de seguiment per coordinar i controlar l'execució òptima dels treballs

Pallars Digital Pallars | 15 de març de 2024 a les 08:30
Un tram de la N-260 al Pallars | Territori
El Departament de Territori ha acordat amb el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible el conveni que concreta les actuacions a l'N-260, l'Eix Pirinenc, per millorar-ne la funcionalitat, seguretat i accessibilitat, i que es van recollir en el protocol d'encomanes de gestió, formalitzat el juliol passat.

L'acord aportarà a la Generalitat un total de 260 milions d'euros, que es transferiran durant els pròxims nou anys, mentre aquest 2024 la dotació serà d'un milió d'euros. La inversió global va destinada a treballs de rehabilitació i manteniment de la via, així com a actuacions de condicionament d'aquest eix viari, uns treballs que decidirà el Govern.
 
La millora de l'N-260, apunta Territori, esdevé una "eina essencial" de les polítiques d'arrelament i de desenvolupament rural que té l'objectiu de millorar la cohesió i l'equilibri territorial. Entre les actuacions previstes hi ha, en primer lloc, la rehabilitació del ferm; les millores de seguretat i els seus elements de connexió; i finalment, les actuacions de nova infraestructura o condicionament.
 

Comissió de seguiment

L'acord per al conveni de l'N-260, que ara inicia la seva tramitació, inclou la constitució d'una comissió de seguiment per coordinar i controlar l'execució òptima dels treballs a l'eix viari, una disposició que no estava recollida en el protocol del mes de juliol.

 
Aquest pacte és la culminació d'una negociació que arrenca el mes de juliol amb la signatura amb l'Estat del protocol de quatre encomanes de gestió per a l'execució de diverses obres al territori català, amb una inversió de 940 milions d'euros. La consellera de Territori, Ester Capella, ja va presentar llavors al Ministeri una proposta de redacció d'aquests quatre convenis donada la urgència de les actuacions.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació