Dissabte, 27 d'abril de 2024
violència masclista

Condemnat a vuit anys i set mesos de presó per violar i amenaçar de mort la dona amb qui convivia a Esterri d'Àneu

L'Audiència de Lleida dona credibilitat als fets, que van tenir lloc durant un trajecte en cotxe fins a Tarragona l'any 2020

Pallars Digital Lleida | 13 de març de 2024 a les 14:00
L'home al banc dels acusats de l'Audiència de Lleida | I. Gómez / ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat a vuit anys i set mesos de presó un home per amenaçar de mort i violar una dona amb qui convivia a Esterri d'Àneu el desembre de 2020. Els fets van tenir lloc durant un trajecte en cotxe fins a Tarragona. L'home va aturar el vehicle en una zona boscosa i va apuntar amb una navalla a la víctima amenaçant-la que si no tenien sexe la mataria. Tot seguit, la va forçar per violar-la.

La sala ha considerat que el testimoni de la víctima en el judici, celebrat el 14 de febrer; va ser "creïble, sincer, convincent i coherent" i està acompanyat d'altres proves com la navalla i restes de líquid seminal coincidents amb el perfil de l'acusat que els Mossos van trobar al cotxe. L'home va negar els fets.

 
Pel delicte de violació, l'Audiència imposa al processat la pena de vuit anys, mentre que pel d'amenaces són set mesos. A banda, dicta cinc anys de llibertat vigilada i li prohibeix acostar-se a menys de 200 metres de la víctima o comunicar-s'hi un cop surti de la presó. També sol·licita que la indemnitzi amb 15.000 euros pels danys morals i físics causats.
 
En el judici, la dona va relatar que des de feia uns sis mesos convivia amb l'home en un pis d'Esterri d'Àneu. Durant la seva convivència, el seu company de pis ja li havia demanat més d'un cop que es casessin, però ella li havia reiterat que no volia. El dia dels fets, l'home va acompanyar la dona a Tarragona per regularitzar uns papers i durant el trajecte ella va rebutjar una nova proposició de matrimoni.

Aleshores, "ell em va dir que ara entraríem en aquest bosc i que ja veuria. Un cop a dins va aturar el vehicle, va treure una navalla i em va amenaçar dient-me que almenys tinguéssim una relació sexual o em mataria. Estava atemorida. Em va obligar a anar als seients de darrere del cotxe i llavors em va forçar els braços i les cames per penetrar-me vaginalment, arribant a ejacular", va declarar.
 
Els agents i pèrits van declarar al judici que van trobar una taca de líquid seminal a la part posterior del vehicle que "coincidia plenament" amb el perfil de l'acusat, tot i que no van poder establir el temps que portava allí. Així mateix, els agents van localitzar al cotxe de l'home una navalla que la dona va reconèixer com l'arma que es va fer servir per amenaçar-la.

Per la seva part, l'acusat va dir que la seva relació amb la dona va ser únicament com a companys de pis i que "mai" va oferir-li matrimoni ni li va proposar de mantenir relacions sexuals perquè estava casat i tenia fills. "La considerava com un familiar", va afirmar. Respecte a les restes de líquid seminal, l'home va dir que dies abans havia tingut una relació sexual al vehicle amb una altra dona.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació