Diumenge, 28 d'abril de 2024
educació

Una cinquantena de persones es concentren davant d'Educació a Tremp contra el tancament d'una línia d'I3

El curs passat es va impedir a tres famílies matricular-se a la pública i van haver de fer-ho contra la seva voluntat a la concertada

Pallars Digital Tremp | 8 de març de 2024 a les 08:40
Famílies, docents i sindicats davant la seu d'Educació | M. Lluvich / ACN
Una cinquantena de persones s'han concentrat davant dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, a Tremp, per reclamar que no es tanqui una línia d'I3 i que es retorni la segona línia d'I5 a l'Escola Valldeflors de la capital del Pallars Jussà. L'AFA de l'escola pública ha denunciat que el curs 2023-2024 ja es va impedir a tres famílies amb infants nascuts el 2018 matricular els seus fills a I5 i se'ls va obligar a fer-ho al Col·legi Maria Immaculada, que és concertat i catòlic.

 
Les famílies lamenten que un cop obertes les preinscripcions no possibiliten fer-hi 1r de l'escola pública. Per tot això, reclamen permetre a totes les famílies la matrícula dels seus infants al grup d'I3 de l'escola pública, no tancar la segona línia i respectar les ràtios.
 
El document que han fet arribar a Educació també sol·licita obrir la possibilitat de preinscripció i matrícula per al grup de 1r de la pública per al curs 2024-2025. Així, es vol reobrir la línia que va tancar el curs passat a I5, que impossibilitava a les famílies optar per una escola pública laica. L'AFA entén que només d'aquesta manera es garanteix el dret a l'educació que volen per als infants i perquè "el principi de la llibertat de culte és oposat al fet d'obligar a anar a una escola catòlica".
 

Les famílies han rebut el suport de diversos sindicats d'educació. Foto: M. Lluvich / ACN


Les famílies han rebut el suport dels sindicats USTEC-STEs, CCOO, CGT, la Intersindical i Professors de Secundària. Tots lamenten el tancament d'una línia a l'escola pública en favor de l'escola privada-concertada. Els sindicats consideren "un atac" a l'escola pública que "és l'única que pot garantir una educació laica, inclusiva i de qualitat".
 
Exigeixen que es mantingui les dues línies I3 a l'escola pública de Tremp i denuncien que no es poden "practicar tancaments preventius" a la pública i mantenir oberts els grups a l'escola concertada. Per tot, encoratgen tots els agents a iniciar un cicle d'accions i mobilitzacions per aturar aquest tancament de línies.

Fa pocs dies, el Departament d'Educació va assegurar que garantirà l’accés a l’escola pública a les famílies del Valldeflors de Tremp. Va ser en declaracions a Pallars Digital del delegat territorial d'Educació al Pirineu, Ramon Jordana, que afirmava que el departament prendrà una decisió quan hagin tancat les preinscripcions i en base a la tria de les famílies.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació