Diumenge, 28 d'abril de 2024
Ensenyament

Educació assegura que garantirà l’accés a l’escola pública a les famílies del Valldeflors de Tremp

El delegat territorial d'Educació al Pirineu, Ramon Jordana, afirma que el departament prendrà una decisió quan hagin tancat les preinscripcions i en base a la tria de les famílies

Pallars Digital Tremp | 6 de març de 2024 a les 10:40
Famílies, sindicats i professors concentrats aquest dimarts davant del Valldeflors | M. Lluvich / ACN
El Departament d'Educació ha assegurat que garantirà l'accés a l'escola pública a les famílies de l'Escola Valldeflors de Tremp, que corre el risc de perdre una de les dos línies d'I3 que té actualment a causa de la baixa natalitat. En declaracions a Pallars Digital el director dels Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, Ramon Jordana, afirma que el departament prendrà una decisió quan hagin tancat les preinscripcions.

A partir d'aleshores, exposa Jordana, i un cop sàpiguen què han triat les famílies, "ens reunirem i prendrem la decisió que calgui en benefici d'aquestes". En aquest sentit, ha volgut deixar clar que garantiran l'accés a l'escola pública, tot fent una crida a la tranquil·litat: "ningú es quedarà sense escolaritzar", assegura.
 
D'altra banda, Ramon Jordana ha dit que volen que hi hagi "bona sintonia als centres educatius". Actualment, la capital del Pallars Jussà compta amb tres línies d'I3, dos a l'Escola Valldeflors, que és pública, i un al Col·legi Maria Immaculada, que és concertat i religiós. En aquest sentit, Jordana ha demanat evitar "enfrontaments que no beneficien a ningú, i menys en zones com la nostra, on tothom es coneix". Aquesta situació, apunta, genera "tensions i malentesos".

 
Les declaracions del director territorial d'Educació coincideixen amb la protesta que les famílies i els professors de l'Escola Valldeflors han protagonitzat aquest dimarts, i a la qual s'han sumat sindicats d'educació. L'AFA del centre ha demanat que es mantinguin les dos línies actuals d'I3 de l'escola i que es recuperi el grup d'I5 perdut aquest curs.

Tal com va detallar Gemma Romero, mare d'un futur alumne, eliminar un dels dos grups d'I3 provocaria deixar una sola classe amb una ràtio superior als 20 alumnes, que és precisament el límit que el Departament d'Educació vol establir, tal com va anunciar dilluns en roda de premsa la consellera, Anna Simó.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació