Dissabte, 27 d'abril de 2024
esquí

Tavascan torna a obrir totes les seves pistes i assegura el final de temporada

Les abundants nevades dels últims dies han deixat entre 30 i 60 centímetres de neu nova i l’estació garanteix tant l'esquí alpí com el nòrdic

Pallars Digital Tavascan | 6 de març de 2024 a les 09:15
Durant el cap de setmana s'han sumat entre 30 i 60 centímetres de neu nova | Tavascan
Les abundants nevades d’aquests últims dies han permès reobrir tot el domini esquiable de l’estació de Tavascan. Durant el cap de setmana, s’han sumat de 30 a 60 centímetres de neu nova a les diferents cotes de l'equipament hivernal, la qual cosa assegura la bona pràctica de l’esquí tant alpí com nòrdic.

 
De la mateixa manera, segons indica l'estació de titularitat municipal, aquestes noves nevades poden assegurar el final de la temporada actual. A més, una altra bona notícia, és que es reprèn l’activitat d’snowretrack i la trobada Freeride Jr Camp (l'antic El Dorado Freeride).

Tavascan, recordem, no va poder estrenar la temporada d'esquí fins al 12 de gener degut a la manca de precipitacions. En aquella ocasió, el desembre al municipi de Lladorre havia passat sense pràcticament neu, però les nevades de principis d'any van permetre disposar d'entre 20 i 50 centímetres de gruix i de prou domini, que no s'ha recuperat fins aquest cap de setmana.
 
La situació actual s'assimila a la de l'any passat, quan l'estació va donar la temporada gairebé per perduda degut a la manca de neu. Tampoc va poder obrir durant el pont de la Puríssima i el Nadal, períodes que suposen "més de la meitat" de la seva facturació. En aquest sentit, Tavascan va demanar "més suport" per poder continuar funcionant.

L'Ajuntament de Lladorre, gestor de l'equipament, va lamentar aleshores la "falta d'ajudes" per poder instal·lar canons de neu. Tant és així, que l'any 2023 van quedar-se a les portes d'estrenar temporada, malgrat que el gruix era "pràcticament el necessari". Un "dany irreparable" que sembla que enguany la neu de març ha aconseguit mitigar una mica.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació