Divendres, 19 d'abril de 2024
esquí

L'estació de Tavascan demana «més suport» per poder seguir funcionant

L'Ajuntament de Lladorre dona la temporada per perduda, ja que no ha pogut obrir pel pont de la Puríssima ni per Nadal, que suposen la meitat de la facturació

Pallars Digital Tavascan | 10 de gener de 2023 a les 10:43
Més del 60% de la plantilla necessària segueix sense estar contractada, lamenten des de Tavascan | Tavascan
L'estació d'esquí de Tavascan ha demanat "més suport" per poder continuar funcionant. Tal com s'informa en un comunicat, l'equipament esportiu hivernal ha donat la temporada per perduda, ja que encara no ha pogut obrir les portes durant el pont de la Puríssima i el Nadal, uns períodes que suposen "més de la meitat de la facturació".

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Lladorre, gestor de Tavascan, ha lamentat la "falta d'ajudes" per poder instal·lar canons de neu i millorar-ne els equipaments. El principal problema és que degut a la manca de precipitacions en forma de neu durant aquest mes de desembre i inicis de gener, l'estació municipal no ha pogut obrir les seves pistes.

Un fet, lamenta el consistori, que suposa un "dany irreparable" de cara a aquest hivern. A més, afirmen que s'han quedat "molt a prop d'obrir, ja que el gruix era pràcticament el necessari", i que "amb molt poca producció de neu s'haguessin pogut obrir les pistes". Així ho demostra, diuen, el fet que la zona de debutants "sí que es va poder obrir, perquè és l'única zona on sí que hi ha canons de neu".

Per altra banda, l'ajuntament pallarès apunta que més del 60% de la plantilla necessària per fer funcionar l'estació continua sense estar contractada. Un fet, lamenten, que "agreuja la situació de precarietat dels treballadors de la temporada". Així mateix, assenyalen que en el cas de poder obrir durant aquest mes de gener, "la durada del contracte seria massa curta per una feina de temporada".

Tavascan, recordem, és l'única estació d'esquí alpí de gestió municipal. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lladorre recorda que el pressupost de l'estació surt dels mateixos comptes anuals del consistori. Una circumstància que, tal com afirmen des de la corporació, "fa que sigui impossible invertir en neu produïda, així com optar a les subvencions que la Generalitat dona a les estacions privades". Tot plegat, afirmen, deixa l'estació en una situació "molt complicada per garantir la seva continuïtat".

Durant el mes de novembre, de fet, l'ajuntament ja va demanar a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que s'impliqués més en la gestió de l'estació d'esquí "per tal d'assegurar el futur econòmic de la zona". En concret, el consistori liderat per Salvador Tomàs va plantejar a l'ens públic que assumís les despeses en cas que s'avariés el telecadira o la màquina llevaneu.

Tal com va explicar Tomàs a Pallars Digital, l'ideal seria signar un conveni perquè FGC pogués ajudar en cas que es produís un problema d'aquest tipus. Un objectiu que encara no s'ha assolit, però pel qual, afirmava, "hi ha voluntat de parlar-ne". De moment, però, l'estació encara no funciona per culpa de la manca de neu. Una eventualitat, que sumada a qualsevol altre contratemps, podria provocar el tancament de l'estació i "posar en perill la vida al municipi", tal com alertava fa uns mesos Salvador Tomàs.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació