Diumenge, 28 d'abril de 2024
patrimoni

Adeu a l’emblemàtica cabina telefònica d’Isona, de les poques que quedaven a Catalunya

L’alcaldessa, Jeannine Abella, mostra la seva decepció i denuncia que s'hagin endut sense previ avís “un element icònic del poble”

Pallars Digital Isona | 29 de febrer de 2024 a les 17:08
L'ajuntament s'ha proposat recuperar la cabina, ubicada fins ara al carrer de la Font | GSV
Els veïns i veïnes d'Isona han vist com, d'un dia per l'altre, ha desaparegut un dels elements més emblemàtics del seu poble. No es tracta d'un monument ni d'una escultura, sinó d'una cabina telefònica, ubicada al carrer de la Font i una de les poques que quedaven a Catalunya i evidentment al Pallars.

Per a molts isonencs i isonenques, la sorpresa per aquest fet també s'ha barrejat amb una forta indignació. L'alcaldessa del municipi, Jeannine Abella, afirma que han rebut la notícia "amb una gran decepció" i explica que s'han endut sense previ avís "un element icònic del poble". "És un despropòsit total", ha asseverat a Pallars Digital l'alcaldessa, que afirma que intentaran recuperar la cabina, tot i que encara no han rebut resposta de l'empresa que l'ha retirat.
 
 
Segons Abella, saben que la cabina ha arribat a Lleida, però en desconeixen la ubicació exacta. En aquest sentit, recorda que ha donat servei durant molts anys i que ha estat un punt de trobada de moltes generacions. L'any 2010, l'ajuntament també es va oposar a la retirada de la cabina de Figuerola, que encara prestava servei als veïns. Tot i que ara la d'Isona ja estava inoperativa, la manera en com s'ha dut a terme el procés de retirada no ha agradat gens a la població.

El d'Isona no és un cas aïllat, ja que en compliment de la nova llei de Telecomunicacions, l'empresa Telèfonica porta uns anys retirant les cabines de tot l'Estat. De fet, des de finals del 2021, mantenir-les al carrer ja no és una obligació. El telèfon públic, doncs, té els dies comptats, però, així i tot, molts no creuen necessari retirar-los, i advoquen per reconvertir-los en espais amb altres utilitats, com ara petites biblioteques.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació