Dissabte, 27 d'abril de 2024
trànsit

ERC exigeix solucions a la falta d’examinadors del permís de conduir a l’Alt Pirineu

La senadora Sara Bailac lamenta que el PP no hagi permès l’aprovació de la moció per donar resposta a les més de 550 persones al Pirineu que esperen fer l'examen pràctic a la Pobla de Segur i a la Seu d'Urgell

Pallars Digital La Pobla de Segur | 28 de febrer de 2024 a les 09:00
Un conductor amb el seu carnet de conduir | Arxiu
La portaveu del grup d'Esquerra Republicana-EH Bildu al Senat, Sara Bailac, ha portat a debat a la Comissió de Despoblació i Repte Demogràfic una moció que insta al govern de l’Estat a incrementar, en un termini de tres mesos, el nombre d’examinadors del permís de conduir a l’Alt Pirineu.

El motiu de la moció és la impossibilitat de la Prefectura provincial de trànsit de respondre adequadament a aquesta necessitat social urgent i prioritària. Bailac apunta que "l'escassetat d’examinadors té un impacte directe i considerable en el desafiament del despoblament d’aquestes zones". En aquest sentit, la senadora republicana ha demanat al govern central que garanteixi "un servei d’examinació eficient i accessible" a l’Alt Pirineu.
 
 

Unes 550 persones esperant per fer l'examen pràctic

Bailac ha explicat que "la capacitat d’obtenir un permís de conducció és fonamental en àrees rurals i/o muntanyenques, on el transport públic és sovint limitat o inexistent", i ha denunciat que "sense aquesta possibilitat els residents, especialment els joves, es troben en una situació de desavantatge significatiu, i els impulsa a traslladar-se a àrees urbanes". La portaveu d’Esquerra Republicana al Senat ha denunciat que hi ha "unes 550 persones esperant per fer l’examen pràctic de conducció a les seus de la Pobla de Segur i a la Seu d’Urgell"

Bailac lamenta que la moció no hagi sortit aprovada pels vots en contra del Partit Popular, a qui ha demanat que expliqui "perquè s’oposen a donar una solució per a les ciutadanes i ciutadans del Pirineu que veuen en aquesta reclamació un element vital per al desenvolupament sostenible i la revitalització demogràfica d’aquestes àrees". Així i tot, ha remarcat que sota la gestió del PP "aquest problema també existia i no el van resoldre".
 
"La ciutadania pirinenca porta esperant aquesta mesura des de l’any 2015", ha assenyalat Bailac. En aquell moment, la DGT ja es va comprometre a incrementar les plantilles de personal examinador per a atendre l’excés de demanda. També ha volgut recorda el Pla de Xoc que la mateixa DGT va impulsar l’any 2023, una solució que s’ha demostrat "limitada en el seu abast i efectivitat", ha recalcat la portaveu republicana.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació