Dissabte, 27 d'abril de 2024
abús sexual

Condemnat a dos anys i mig de presó un veí de Tremp per abús sexual a una nena d'11 anys

El 2019, quan ell tenia 58 anys, va fer un petó a la boca a la menor en un portal de la capital del Pallars Jussà

Pallars Digital Tremp | 28 de febrer de 2024 a les 08:40
L’acusat, a la dreta amb jaqueta gris, va ser jutjat el novembre del 2022 a l'Audiència de Lleida | ACN
El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de dos anys i mig de presó per a un veí de Tremp per abusar sexualment d'una nena d'11 anys. Els fets, ratificats en primera instància per l'Audiència de Lleida, van tenir lloc l'any 2019 quan l'acusat tenia 58 anys i va fer un petó a la boca a la menor en un portal de la capital del Pallars Jussà. D'altra banda, el tribunal lleidatà havia absolt l'home per l'abús a una altra nena, en aquest cas per tocar-li els pits.

Durant el judici celebrat el 17 de novembre de 2022, una de les víctimes -aleshores de 14 anys- va explicar que l'home li havia demanat si el podia ajudar amb unes cartes perquè no sabia llegir, i que un cop al portal la va agafar pel braç i li va fer un petó als llavis. La menor ho va denunciar als Mossos d'Esquadra el mateix dia i un agent va declarar que en aquell moment estava "nerviosa, tremolava i se sentia avergonyida".
 
L'acusat va negar els fets, mentre que la defensa demanava l'absolució i la fiscalia sol·licitava tres anys de presó per aquest delicte i tres més pels tocaments a l'altra menor dins d'una mesquita de Tremp. Tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) també va ratificar la sentència pel primer cas, l'acusat va decidir recórrer a instàncies superiors.

Tanmateix, i a banda de confirmar la pena de presó, el Tribunal Suprem també ha donat el vistiplau a l'any de llibertat vigilada, la inhabilitació per a qualsevol professió i ofici, així com una indemnització de 1.500 per danys morals, tal com havia demanat la fiscalia durant el judici.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació