Dissabte, 27 d'abril de 2024
emprenedoria

La casa rural Montcel guanya el Premi Jove Emprenedor del Pallars Jussà 2023

Míriam San José lidera aquest projecte de turisme rural, que ha suposat la rehabilitació de l'antiga rectoria de Guàrdia de Noguera

Pallars Digital Tremp | 26 de febrer de 2024 a les 10:30
Míriam San José rebent el guardó aquest passat divendres | CCPJ
Míriam San José, propietària de la casa rural Montcel, a Guàrdia de Noguera, és la guanyadora del Premi Jove Emprenedor del Pallars Jussà 2023. L'acte de lliurament del guardó, dotat amb 1.500 euros, ha tingut lloc aquest divendres a l'Epicentre de Tremp, on han estat presents els nou emprenedors que aspiraven al premi, i també ha inclòs la presentació de la Xarxa d’Emprenedores Pallareses.

L'emprenedora guanyadora, amb orígens pallaresos, ha optat per enfocar el seu projecte de vida cap a un turisme rural de qualitat i alhora crear sinergies amb altres iniciatives de turisme actiu de la comarca per donar a conèixer la riquesa del territori entre els seus visitants.
 
El segon premi del certamen, de 1.000 euros, ha estat per a Antonio Zamorano, de l’empresa Mundo Canyon, dedicada als esports d’aventura, principalment al descens de barrancs. Zamorano ha instal·lat la seva activitat a la Pobla de Segur, on, segons ell mateix indica, hi ha una gran concentració de barrancs que converteixen la zona en la capital del barranquisme de Catalunya.

El tercer premi, dotat amb 500 euros, ha recaigut en Núria Cunill, de l’empresa La Tartera, ubicada a la Pobla de Segur. Aquest és un obrador de pastisseria amb espai de degustació on s’elaboren productes fets del dia amb decoracions de fruita natural i flors comestibles. 
 
Ramon Jordana, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ha volgut remarcar el fet que "de nou projectes presentats a concurs, set estan liderats per dones". Aquesta dada, apunta el president, "ja no hauria de ser destacable perquè en els últims anys d'història del premi aquesta ha estat una tendència que s'ha mantingut. És innegable, doncs, com les dones emprenedores estan sent un component fonamental en la transformació del nostre territori", ha afegit.

En aquesta 21a edició del Premi Jove Emprenedor/a del Pallars Jussà, organitzat per l’Oficina Jove i el Centre d’Empreses Innovadores (CEI) del Pallars Jussà, s’han presentat a concurs un total de nou projectes, dels quals el gruix principal estan relacionats amb el turisme sostenible en els seus diferents vessants. Altres tenen a veure amb la imatge personal, els serveis, la comunicació empresarial, la restauració o l'atenció als animals. Sectors molt diversos, però que tots ells donen resposta a les necessitats d’una societat moderna i en transformació.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació