Dissabte, 27 d'abril de 2024

Els regidors de l'oposició de la Torre de Capdella responen a l'equip de govern

Article conjunt dels edils de Junts i Som Vall Fosca en relació a la nova gossera municipal

Opinió Pallars | 20 de febrer de 2024 a les 11:20
Imatge d'arxiu d'un gos en una gossera | ACN

Senyor director,

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Torre de Capdella ha difós per WhatsApp, eAgora i la pàgina web de l’Ajuntament un comunicat responent a una opinió expressada al butlletí municipal, del qual se n'han fet ressò Pallars Digital i Segre.

Per això, els regidors a l’oposició de Junts per Catalunya i Som Vall Fosca ens veiem en l’obligació de respondre conjuntament a les afirmacions que dona el senyor alcalde, i que falten a la veritat parcial o totalment.

La integritat d’un alcalde NO depèn de cap regidor, només d’ell mateix. La integritat depèn de les decisions que pren com Alcalde i el consentiment de la resta de membres de l’equip de govern. 

Els animals perduts a la nostra Vall són de 1 cada 5 anys. No s’entén que pel senyor alcalde això sigui motiu per crear pànic als veïns i veïnes del nostre municipi derivats dels problemes sanitaris i de salut pública que puguin comportar. 

Sí, els animals perduts són competència del municipi, però aquest no està obligat a recollir els animals. Els ajuntaments poden delegar la responsabilitat a administracions o entitats locals supramunicipals. 

La publicació de l’Ajuntament té la intenció de confondre als veïns i veïnes barrejant conceptes que es desmenteixen i s’aclareixen a continuació: 

· És imprescindible comptar amb unes instal·lacions adequades i recursos materials i humans. FALS. Els ajuntaments han de disposar d’instal·lacions de recollida d'animals abandonats o perduts adequats i amb capacitat suficient per al municipi. Realment necessitem 10 gosseres amb un total d’uns 100 metres quadrats quan durant 15 anys només hi ha registre de 3 gossos perduts? Potser seria suficient tenir, al terreny del nou magatzem de la brigada, un espai per animals perduts i així no haver de fer inversions de més de 40.000 euros. 

· La nostra iniciativa no té cap altre finalitat que satisfer una necessitat pública i en cap cas respon a un interès personal. FALS. Algú creu que la finalitat d'aquest projectes és la de la recollida d'animals abandonats? En el propi escrit de l’Ajuntament ja es menciona que la gestió recaurà a la Societat de Caça i Pesca del Flamisell. 

· La construcció de la gossera te com a única finalitat la prestació d'un servei obligatori i necessari i donar resposta a un interès general. FALS. Interès general? O interès cap a una societat de la qual el senyor alcalde n’és membre? 

· El pressupost de la gossera s'estima en més de 30.000 euros, aquest projecte té un pressupost de 40.775 euros, a falta de modificacions de pressupost.

El que l’Equip de Govern no esmenta en l’escrit és el següent: 

· Com que la nova gossera estarà gestionada, a dit, per la Societat de Caça i Pesca del Flamisell, i per tant la nova instal·lació estarà ocupada pels gossos d’aquesta, en el cas d’haver animals perduts, hi tindran cabuda? Hi tindran cabuda tots els gats que no tenen propietari i que generin  problemes als pobles? Fins ara no han considerat que era un problema de salut pública.

· Es gestionarà la gossera segons la normativa i obligacions d'una gossera municipal? Tenint en compte que ha d’estar oberta al públic, disposar d’un veterinari...

· Si realment els animals perduts provoquen problemes sanitaris, és d’interès públic i per tant la responsabilitat es de l’Ajuntament, perquè no s’ha plantejat una opció més econòmica per les arques de l’Ajuntament, i per tant, de tots nosaltres, contactar amb protectores d’animals? 

· Veïns i veïnes del nucli de Molinos porten anys queixant-se sobre els sorolls, problemes de salubritat... que comporta la gossera existent de la Societat de Caçadors. Per què no s’ha plantejat el trasllat de la gossera per evitar els problemes de salut als veïns i veïnes de Molinos? En aquest cas, es pot dir que hi ha persones de primera i de segona. 

· Per què no s’ha estudiat fer una petita gossera als terrenys del magatzem de la brigada, que ja són propietat de l’Ajuntament? 

· Per què es té tanta pressa en expropiar i executar una gossera municipal, quan el Consell Comarcal del Pallars Jussà està treballant per solucionar el problema a nivell comarcal? 

Per tot això, creiem que aquest projecte té molts dubtes de sinceritat per part de l’equip de govern, i com a regidors a l’oposició tenim l’obligació de denunciar la postura de l’equip de govern, esperant i desitjant que la gestió de l’Ajuntament sigui la correcta. 

Regidors de Junts i Som Vall Fosca a l'oposició de l'Ajuntament de la Torre de Capdella
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació