Dissabte, 27 d'abril de 2024
esbaiola't

L’Esbaiola't presenta el nou equip de direcció i gestió del festival

L’Ajuntament d’Esterri d’Àneu agafa les regnes de l’organització del festival d'arts escèniques, apostant fermament per la seva continuïtat

Pallars Digital Esterri d'Àneu | 16 de febrer de 2024 a les 13:01
El nou equip de l'Esbaiola't, a Esterri d'Àneu | Oriol Riart
L'Esbaiola't, el festival d'arts escèniques de les Valls d'Àneu, ha presentat el nou equip de direcció i gestió, sota les regnes de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu. El consistori aneuenc ha agafat el relleu de la companyia de comediants La Baldufa, que en la darrera edició va anunciar que deixava la direcció i organització del certamen.

A partir d’aquesta notícia, l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu ha apostat per la continuïtat de l'Esbaiola't i amb aquest objectiu ha treballat per articular un nou equip que pogués fer-se càrrec de l’organització. Un equip que en realitat no és nou, ja que la majoria són persones que ja formaven part de l’organigrama del festival.

En un comunicat, l'ajuntament afirma que aquesta és "la millor garantia perquè l’Esbaiola’t pugui continuar endavant mantenint la seva essència i sent un referent de les arts escèniques per al públic familiar". El festival se celebrarà aquest any de l'11 al 14 de juliol.
 

El nou equip, liderat per dos dones

El nou equip està encapçalat per dues dones, Amàlia Ametlló i Judit Busquets. Ametlló assumeix la direcció artística de l’Esbaiola’t després de tots aquests anys dedicant-se a la producció del festival. L’Amàlia és gestora cultural, ha treballat durant 15 anys amb La Baldufa i va realitzar la direcció artística de La Temporada Lleida, des de setembre de 2021 fins el juliol de 2022.

Busquets, per la seva banda, és la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, i s’incorpora a l’equip de l’Esbaiola’t assumint la tasca de direcció executiva i producció del festival. Pel que fa a la direcció tècnica, aquesta anirà a càrrec de Ferran López, qui coordinarà tota la tasca logística i de muntatges. Ell ja realitzava la coordinació tècnica sota el comandament de La Baldufa.

D'altra banda, l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, acompanyarà tot l’equip de l’Esbaiola’t en aquesta nova etapa i continuarà sent el referent del festival al territori. Tot l’equip comptarà, també, amb el suport del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, Jaume Gallart.
 

Mantenir la programació i millorar el suport

El nou equip s'ha plantejat com a objectiu mantenir la programació de qualitat per al públic familiar amb espectacles referents catalans, espanyols i internacionals. També es compromet a incrementar el vincle amb el teixit associatiu de la zona, aconseguint que la gent, entitats, associacions i empresaris vagin de la mà, com una peça més que conforma i dóna un valor afegit al festival. La nova gestió també vol donar valor al territori programant espectacles en espais inusuals, així com en racons naturals i patrimonials.

Un altre dels objectius plantejats és mantenir i millorar el suport a la creació de l'Esbaiola't com a festival estratègic d’arts escèniques del Pirineu. Un suport a la creació que es va començar a realitzar l’any 2022 amb Suma de Sound de Secà, i l’any 2023 amb HoHiHu de Farrés Brothers. Aquest suport consisteix en una estada de 10 dies a Esterri d'Àneu amb allotjament i dietes pagades per a poder assajar, suport tècnic i artístic, i, a partir de 2024, també un petit import econòmic destinat a la creació. 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació