Dissabte, 27 d'abril de 2024
aigua

Llavorsí destinarà 94.000 euros a l'ampliació d'un dipòsit d'aigua

Tot i que el municipi no té problemes de subministrament, l'obra permetrà emmagatzemar 50.000 litres més

Tomàs Garcia Espot Llavorsí | 13 de febrer de 2024 a les 11:20
El dipòsit que s'ampliarà té uns 100 anys i s'ha quedat petit | Ajuntament de Llavorsí
L'Ajuntament de Llavorsí destinarà 94.000 euros a l'ampliació d'un dels dipòsits reguladors d'aigua del municipi. Tal com explica a Pallars Digital el seu alcalde, Josep Vidal, feia temps que des del consistori tenien pensat dur a terme aquesta actuació, que s'inclou dins del Pla de Salut de la Diputació de Lleida.

Afortunadament, indica Vidal, de moment el municipi no té problemes de subministrament, ja que compta amb dos dipòsits i una bomba que porta l'aigua des del riu. Tanmateix, un d'ells ja és vell -ronda els 100 anys- i se'ls ha quedat petit.
 
En aquest sentit, l'alcalde explica que aixecaran el dipòsit uns metres, fet que permetrà emmagatzemar 50.000 litres més. L'obra, doncs, permetrà al consistori curar-se en salut de cara als mesos d'estiu; un període on diversos municipis del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà sí que pateixen per garantir el subministrament d'aigua potable.

De fet, set municipis pallaresos rebran prop de 80.000 euros de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per cofinançar el transport d'aigua amb camions cisterna i l'execució d'obres d'emergència. Concretament, es tracta de Llimiana, Isona i Conca Dellà, Tremp, Vall de Cardós, Gavet de la Conca, Sarroca de Bellera i Baix Pallars.
 
 

Sant Esteve demana una concessió a la CHE

Qui també ha demanat ajuts a l'ACA és Sant Esteve de la Sarga, on en alguns dels seus nuclis ja fa temps que l'aigua només arriba amb camions. De fet, el seu alcalde, Jordi Navarra, ha demanat una concessió d'aigua de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). La petició va tenir lloc la setmana passada, durant la visita que el delegat del Govern a l'Alt Pirineu, Josep Castells, va realitzar al municipi.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació