Dissabte, 27 d'abril de 2024

La millor defensa no és un bon atac: la veritable veritat sobre els Feder a la Diputació de Lleida

Article de Rosa Maria Perelló, cap de l'oposició de la Diputació de Lleida per Junts-Impulsem Lleida

Opinió Pallars | 9 de febrer de 2024 a les 11:42
Rosa Maria Perelló, en imatge d'arxiu | Diputació de Lleida

Senyor director,
 
En l'argot esportiu s'afirma que la millor defensa és un bon atac. Això és el que ha intentat aplicar el sr. Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, amb la mala gestió del govern amb els Feder. Per qui no els conegui, aquests Fons Europeus cofinancen projectes per reduir les diferències econòmiques, territorials i socials. Per tant, és un finançament imprescindible per a la nostra demarcació.

És per això que tenim el deure de fiscalitzar l'estat d'aquests fons a la màxima institució provincial. I, en el passat ple de gener, Junts-Impulsem vam preguntar per què s'han perdut fins a 7 milions d'euros de finançament europeu, que haurà de pagar la Diputació i, per extensió, els pagarem entre tots. Insisteixo, 7 milions d'euros perduts.

Com que més d'un es va posar vermell, el Sr. Verdú va decidir passar a l'atac, assegurant que la culpa és de l'anterior mandat. Com que sap perfectament que no te raó, ha fet diversos articles d'opinió als mitjans, justificant el fracàs de la Diputació de Lleida i del seu govern, molt especialment per la part d'ERC. El Sr. Verdú ha volgut fer responsable a Junts, quan aquesta tasca estava en mans d'ERC des de fa temps.

De fet, assegura que la pèrdua de 7 milions d'euros es deu a una mala planificació de la capacitat d'execució dels programes Feder. I això és una excusa de mal pagador. No pots argumentar que, com que hi ha molta feina en complir els requeriments d'aquests programes, no s'hi pot fer res. Perquè a la vida -i especialment en política- quan hi ha voluntat es pot fer. I enlloc de buscar excuses i atacar als altres, Sr. Verdú i membres del govern de la Diputació, els convindria una mica d'autocrítica i responsabilitat de govern.

Quan Junts tenia responsabilitat de govern a la Diputació, es va convocar a tots els alcaldes, alcaldesses i presidents de Consells Comarcals per tal d'analitzar la convocatòria. Vam convocar a tots els colors polítics per oferir mà estesa, se'ls va escoltar, es van presentar les propostes, i des de la Diputació es va recolzar els projectes presentats. I vam fer possible que qualsevol municipi, fos de la mida que fos, no perdés cap oportunitat amb el fons FEDER.

En posarem un exemple: el projecte FOREST4LOCAL no permetia que es presentessin municipis de menys de 20.000 habitants. En el cas de la nostra demarcació, aquesta condició només la compleix Lleida capital. Per això, des de Junts vam fer tot el que va estar a les nostres mans per sumar municipis per tal que, conjuntament, poguessin rebre la subvenció europea. Aquesta és la veritable feina de la Diputació, sumar esforços per no perdre cap oportunitat. Aquesta és la veritable veritat dels Feder a Lleida.

Sr. Verdú: la queixa, l'acusació sense fonaments, no funciona en política. Més fets i menys paraules. Més feina i menys criticar la feina dels altres. Perquè la millor defensa no sempre és un bon atac.

Rosa Maria Perelló
Cap de l'oposició de la Diputació de Lleida per Junts-Impulsem Lleida
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació