Dissabte, 27 d'abril de 2024
turisme

El Cinquè Llac i Gratitud Pallars guanyen un premi internacional de turisme a Alemanya

Les iniciatives promogudes per l’associació Marques de Pastor s’han endut el guardó en la categoria de Sostenibilitat

Pallars Digital Pallars | 9 de febrer de 2024 a les 09:30
Tres persones practicant senderisme al Pallars Jussà | Rafael Lopez-Monné
La iniciativa El Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pallars han estat premiats al CT-Award Connecting Cultures 2024 en la categoria de Sostenibilitat. El guardó es va lliurar en el marc de la Fira CMT de Stuttgart, celebrada del 13 al 21 de gener, i té com a objectiu distingir iniciatives relacionades amb la promoció de l'intercanvi intercultural, la promoció del diàleg interreligiós, el turisme sostenible i l'educació i sensibilització de viatgers i visitants.

En total s’hi van presentar 38 projectes d’arreu del món, quatre d'ells de Catalunya. Aquest reconeixement és una oportunitat per donar a conèixer internacionalment propostes turístiques amb un alt valor afegit, i en el cas d’El Cinquè Llac, pot suposar un impuls important del Pallars com a destinació per als turistes del país germànic.
 
L'itinerari pallarès, d’una dificultat mitjana i adreçat a públic adult, està promogut per l’associació Marques de Pastor, formada per l’empresa Pirineu Emoció i per diverses cases rurals del Pallars Jussà. Cal recordar que la iniciativa El Cinquè Llac ja va ser una de les sis finalistes dels premis TO DO Awards Socially Responsible Tourism, destinats a promocionar i donar visibilitat a iniciatives turístiques creades a partir de la participació i implicació de la població local.

 
El producte El Cinquè Llac va néixer fa uns 12 anys, i el programa bàsic és una ruta de senderisme autoguiada o guiada de mitjana muntanya d'aproximadament 100 quilòmetres. Està dividit en cinc etapes que prenen el nom de conegudes llegendes locals. Més recentment, se n'ha creat una versió slow amb menys hores de caminada i també un itinerari de BTT per a aquells que prefereixen pedalar.

Mentrestant, el projecte Gratitud Pallars, associat a l’anterior, vol ajudar a retornar a la natura, al paisatge i al territori tota la felicitat que ens procuren. Gratitud vol reforçar els vincles entre les persones -locals i visitants- i els valors del territori a través de propostes de protecció de la natura i de recuperació de patrimoni.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació