Dissabte, 27 d'abril de 2024
Protestes

Una vintena de tractors tallen la C-13 a Sort per sumar-se a les protestes del sector agrari

La manifestació dels ramaders pallaresos ha començat amb una marxa lenta pel centre de la capital del Pallars Sobirà

Pallars Digital Sort | 6 de febrer de 2024 a les 14:19
Els ramaders i pagesos a l'avinguda comtes de Pallars de Sort | M. Lluvich / ACN
Una vintena de tractors s'han manifestat aquest dimarts al matí a Sort per sumar-se a les darreres protestes del sector agrari, entre els quals algunes també en territori pallarès. Els pagesos i ramaders del Pallars han iniciat una marxa lenta per la capital del Pallars Sobirà i han acabat tallant la C-13 al seu pas pel centre de la localitat. Els ramaders han redactat un manifest que serà entregat a l'oficina del Departament d'Acció Climàtica.

 
Els agricultors, que no descarten repetir una acció de protesta similar el proper divendres, protesten per la crisi que viu el sector agrari i reclamen solucions urgents. Diuen que els costos de producció els estan ofegant, denuncien l'excés de burocràcia i lamenten els greus efectes de la sequera.
 

Els ramaders i pagesos a l'avinguda comtes de Pallars de Sort. Foto: M. Lluvich / ACN

 
Les protestes dels pagesos i ramaders catalans han arribat aquest dimarts al seu punt àlgid amb talls i marxes lentes arreu del país. En total, en el conjunt del país s'han convocat una desena de talls i tractorades contra la situació límit que viu el sector, després d'un 2023 "colpidor" per la sequera i per l'excés de burocràcia que "ofega" els productors.
 

Diversos tractors aturats al mig de Sort. Foto: M. Lluvich / ACN

Suport d'ajuntaments i institucions del Pallars

Les reivindicacions dels ramaders i agricultors pallaresos han comptat amb el suport i l'adhesió de la majoria d'ajuntaments institucions polítiques de les dos comarques. Municipis com Sort, Llavorsí, Esterri d'Àneu, Baix Pallars, Talarn, Tírvia Farrera, entre altres, o el Consell Comarcal del Pallars Sobirà han emès comunicats al respecte a les seves xarxes socials.

D'altra banda, partits amb representació al territori com Esquerra Republicana, Junts, així com grups municipals com Compromís per Tremp, Gent de poble o Endavant per Sort, també han donat suport a les mobilitzacions.
 

La d'avui és la tercera acció de protesta que han viscut les comarques pallareses des del passat divendres. La primera marxa lenta va tenir lloc divendres a la C-1412b al seu pas pel Port de Comiols, coincidint amb l'inici del cap de setmana.

La segona va ser diumenge, durant l'operació tornada. En aquesta ocasió, la tractorada va provocar cues de fins a cinc quilòmetres a la C-13 entre la Pobla de Segur i Tremp. Totes dues accions van agafar per sorpresa els conductors.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació