Dissabte, 27 d'abril de 2024
oli

Aramunt s'omple de gom a gom en l'estrena de la Fira de l'Oli del Pirineu

Més de 1.000 persones han assistit a la mostra, que repetirà l'any que ve, i que vol donar valor al cultiu de l'olivera en zones de muntanya

Tomàs Garcia Espot Aramunt | 5 de febrer de 2024 a les 12:30
La fira va tenir cinc parades de productors d'oli, tres dels quals eren locals. | TGE
Més de 1.000 persones han omplert aquest diumenge Aramunt amb motiu de la primera Fira de l'Oli del Pirineu. El bon temps va ser un gran al·licient en aquesta edició inaugural, mentre que la vintena de paradistes i els més 250 esmorzars que es van servir van fer que el recinte firal anés quedant petit des de primera hora del matí.

L'alcalde de Conca de Dalt, Marc Sans, corrobora a Pallars Digital aquestes bones sensacions, tot posant de relleu els cinc productors d'oli -tres dels quals eren locals- que van ser presents a la mostra, que té com a objectiu promocionar aquest producte a les zones de muntanya. També ha confirmat que hi haurà segona edició, i que malgrat ser un any complicat pel que fa a la producció, esperen que el vinent sigui millor, i més productors s'animin a venir. 
 

Els assistents no van voler perdre l'oportunitat de comprar una petita olivera. Foto: TGE


Respecte a la idea de crear la fira, Sans ha explicat que "teníem molt clar que calia promoure l'oli", i més tenint en compte que Aramunt compta amb un molí públic. De fet, aquest espai també va ser un dels altres protagonistes de la mostra, i s'hi van realitzar diverses visites guiades.
 
D'altra banda, el taller d'elaboració de confitat -amb Jesús Bellera- i el tast d'olis locals, a càrrec d'Oriol Sullà, van ser dos dels altres plats forts de la fira. Tot plegat, amenitzat després amb el vermut-concert amb Ribatònics, que van posar la banda sonora a una jornada gastronòmica per emmarcar.
 

El bon temps i la vintena de paradistes van fer que el recinte firal quedés petit. Foto: TGE

 

Un dissabte també molt concorregut

Però el dissabte també va ser un dia mogut i concorregut. El local social d'Aramunt també va quedar petit durant jornada tècnica sobre la situació de l'olivera al Pallars Jussà. Tant Marc Sans com Oriol Sullà, president de l'Associació de Productors d'Oli del Pallars, han valorat molt positivament la rebuda de les xerrades, durant les quals també es va donar a conèixer l'informe anual del Molí de l'Oli del poble.
 
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació