Dissabte, 27 d'abril de 2024
protestes

Nova marxa lenta de pagesos i ramaders del Pallars a la C-13 entre Pobla i Tremp

L'acció ha tornat a agafar per sorpresa als conductors en l'operació tornada, provocant cues de fins a cinc quilòmetres

Pallars Digital Tremp | 5 de febrer de 2024 a les 08:40
La marxa lenta de tractors entrant a Tremp | Jordi Peró
Pagesos i ramaders de Pallars han protestat de nou aquest diumenge a la tarda contra les polítiques agràries amb una nova marxa lenta de tractors a la carretera C-13, entre la Pobla de Segur Tremp. L'acció ha tornat a agafar per sorpresa als conductors en l'operació tornada del cap de setmana, provocant cues de fins a cinc quilòmetres.
 
Les accions són el preludi de les mobilitzacions que hi ha previstes per a aquest dimarts arreu de Catalunya organitzades per la Plataforma 6-F. El divendres, els pagesos i ramaders pallaresos ja havien protagonitzat una altra marxa lenta a la C-1412b al seu pas pel port de Comiols.

Les protestes a la carretera també han tingut lloc a la C-14 a l'Alt Urgell i a la Noguera, i divendres també es van produir a l'N-230 al Pont de Suert cap a Vielha. Els pagesos exigeixen una reducció de la burocràcia, mantenir el gasoil bonificat i una millora dels impostos i denuncien una competència "deslleial" en relació amb els productes importats.
 
A les reivindicacions, també s'hi sumen les restriccions que el Govern ha aplicat per pal·liar els efectes de la sequera. Un dels pagesos del Pallars participants en la marxa lenta ha estat Gerard Cardona, que ha apuntat que les protestes finalitzaran quan el Govern vulgui dialogar i ofereixi noves mesures. "Si les coses continuen com fins ara, cada cap de setmana podem estar així", ha dit.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació