Dissabte, 27 d'abril de 2024
premi

El Museu de Camins guanya el Premi Fundació «la Caixa» a la Innovació Social

El projecte de l'Associació País de Terra Roia ha estat un dels 12 guardonats de la 8a edició del certamen

Pallars Digital Pallars | 2 de febrer de 2024 a les 09:15
Gemma Cots, presidenta de l'Associació País de Terra Roia, recollint el guardó | Fundació la Caixa
El Museu de Camins de la Vall de Siarb ha estat guardonat amb el Premi Fundació "la Caixa" a la Innovació Social. El projecte de l'Associació País de Terra Roia ha estat un dels 12 guanyadors de la 8a edició del certamen, i el jurat l'ha reconegut pel seu compromís amb el canvi i l'acció social, que aporta noves mirades i solucions per a promoure la justícia social i la igualtat d'oportunitats.

La iniciativa pallaresa guardonada promou la participació de joves de caus i esplais i voluntaris d’arreu del món per a la recuperació de camins del Pallars Sobirà. L’objectiu d’aquest projecte és fer partícips als joves mitjançant camps de treball i activitats, i es vol vertebrar el territori aportant una millora dels recursos per a la ramaderia i l’ecoturisme, fomentant la cohesió social i creant vincles entre els seus habitants. 
 
També es treballa la dignificació i l’atenció de les persones grans, que adopten un rol protagonista fent de guies i de mentors per als nouvinguts i els joves, cosa que repercuteix en el seu empoderament com a col·lectiu i en el seu benestar psicosocial. El 2022 es van organitzar 22 camps de treball amb 330 participants i es van recuperar camins en quatre municipis del Pallars Sobirà.

El premi, recollit per la presidenta de l’Associació País de Terra Roia, Gemma Cots, està dotat amb 15.000 euros. Aquesta quantitat se suma a la dotació que les diferents iniciatives ja havien rebut a través de la convocatòria d’ajuts per desenvolupar els seus respectius projectes.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació