Diumenge, 26 de maig de 2024
món local

La Diputació de Lleida dona llum verda a transferir directament 17,5 milions als ens locals

L'objectiu és agilitzar l'arribada de diners a les arques municipals

Pallars Digital Lleida | 30 de gener de 2024 a les 11:20
Imatge del ple celebrat aquest dilluns | Diputació de Lleida
El ple de la Diputació de Lleida d'aquest dilluns ha aprovat inicialment el Pla de Cooperació Municipal, anunciat a mitjans de desembre, que permetrà transferir directament a les arques dels ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades de la demarcació 17,5 milions d'euros per a l'exercici 2024. En concret, se'n destinaran 8,7 tant al finançament de la despesa corrent com a la despesa d'inversions.

L'objectiu és passar d'un model de subvencions "feixuc i poc operatiu" a un sistema de transferències "àgil", que permetrà als ens locals disposar dels diners per fer front a les seves despeses i inversions quan ho necessiten, segons ha explicat el vicepresident primer de la corporació, Agustí Jiménez.


A més, s'espera alleujar el departament de Planificació i Cooperació Municipal de la gran càrrega administrativa que fins ara suportava. "Guanyaran temps i també ho faran en benefici dels nostres municipis", ha dit Jiménez. En aquest sentit, ha avançat que dimarts 30 de gener es farà una reunió per a alcaldes, secretaris i interventors per explicar els detalls tècnics d'aquest nou model.

En l'apartat de mocions, el ple ha aprovat, per unanimitat, la moció presentada pel grup polític Ara Pacte Local per a la modificació del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, per tal que es puguin tramitar en períodes de quatre anys, i no anualment, els contractes menors. Aquests són els que no arriben a 15.000 euros, quan es tracti de subministraments o serveis, i als 40.000, quan es tracti de contractes d'obres.

D'altra banda, s'ha desestimat la moció presentada pel grup polític de Junts-Impulsem de suport a l'aeroport de la Seu d’Urgell, amb els vots favorables del Grup de Junts-Impulsem; l’abstenció del grup del PP, i els vots en contra dels grups, Ara Pacte Local, UA, PSC i ERC.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació