Dissabte, 27 d'abril de 2024
agricultura

Es busquen joves talents del Pallars que vulguin dedicar-se a les ciències agroalimentàries i forestals

La iniciativa s'inicia com a projecte pilot aquest curs als instituts de Tremp i la Pobla de Segur amb alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat

Pallars Digital Pallars | 24 de gener de 2024 a les 10:29
Cada investigador impartirà, a l'institut assignat, una sessió teòrica combinada amb un taller pràctic experimental | Acció Climàtica
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) impulsen, aquest curs 2023-2024, el programa educatiu Joves Talents Científics-Agricultura, que fomentarà que joves de Batxillerat i 4t d'ESO del Pallars segueixin estudis en ciències agroalimentàries, especialment a les escoles agràries.

La iniciativa s'inicia enguany com a projecte pilot als instituts de Tremp i de la Pobla de Segur, així com els de la Noguera, on cinc investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) impartiran sessions teòriques i realitzaran tallers experimentals. El programa es planteja millorar el coneixement de l'alumnat sobre les àrees específiques de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques vinculades amb les ciències agroalimentàries.
 
Joves Talents Científics-Agricultura aplica una fórmula didàctica original i inèdita: s'incorporen joves científics i científiques a les escoles i instituts que treballen mà a mà amb els docents. Entre tots dos, conceben i duen a terme col·laborativament activitats a classe que mostren els continguts científics de manera clara i atractiva per motivar l'interès per l'agroalimentació.

Cada investigador impartirà, a l'institut assignat, una sessió teòrica combinada amb un taller pràctic experimental sobre àrees específiques vinculades a les ciències agroalimentàries (biotecnologia alimentària, microorganismes del sòl en agricultura, etc.), aplicant el mètode científic. El programa inclou també visites als centres de recerca de procedència dels investigadors i les investigadores.
 
Al final d'aquests tallers, la directora de l'Escola Agrària del Pallars i la d'Alfarràs explicaran el funcionament dels seus centres com a possibles llocs on aquests joves poden dur a terme aquests estudis.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació