Dissabte, 27 d'abril de 2024
Rescat

Evacuen en helicòpter un menor accidentat mentre esquiava a Port Ainé

Els Bombers també han rescatat en helicòpter dos excursionistes extenuades mentre feien ruta al voltant de l’estany de Sant Maurici

Pallars Digital Port Ainé | 22 de gener de 2024 a les 08:40
Imatge de l'arribada de les excursionistes al poble d'Espot | Bombers
Cap de setmana que ens ha deixat dos rescats de muntanya al Pallars Sobirà. El primer, i més greu, va ser el que es va produir ahir diumenge a l'estació de Port Ainé. Un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va evacuar un menor ferit greu després de patir un accident mentre esquiava a l'estació. Tal com ha avançat Segre, el menor va ser evacuat fins a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Després de patir l'accident, que es va produir al voltant de les 13:30 hores, el menor va ser atès pels serveis de socorrisme del propi complex. L'estació va tancar una pista i un remuntador per tal de facilitar l'aterratge i l'enlairament de l'aeronau i agilitzar l'evacuació del ferit, la vida del qual no corre perill.
 

Rescatades sense forces a Espot

D'altra banda, i un dia abans, el dissabte, els Bombers de la Generalitat van rescatar dos excursionistes extenuades mentre feien ruta pels voltants de l'estany de Sant Maurici, al terme municipal d'Espot.
 
Amb l'ajuda de l'helicòpter, un equip del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) va localitzar les excursionistes i les va traslladar sanes i estàlvies fins el poble d'Espot.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació