Dijous, 9 de maig de 2024
robatori

Els veïns de Vilamitjana, sense telèfon fix des de fa un mes per un robatori al cablejat de coure

El consultori mèdic i l'ajuntament tampoc disposen del servei, mentre que la companyia telefònica no atén les diferents reclamacions

Pallars Digital Vilamitjana | 19 de gener de 2024 a les 08:20
Un dels pals amb els cables de coure tallats prop de la LV-9123 | M. Lluvich / ACN
Els veïns de Vilamitjana porten gairebé un mes sense servei de telèfon fix per un robatori al cablejat de coure. El president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), Sisco Martínez, ha mostrat la seva impotència davant la situació i ha explicat que, tot i haver presentat des del 29 de desembre diferents reclamacions a la companyia telefònica, no ha aconseguit obtenir cap resposta.

Els principals afectats són les persones grans, algunes de les quals viuen soles i sense telèfon mòbil, que estan pràcticament incomunicades via telèfon. A més, apunta que és ell el que supervisa cada dia que tots estiguin bé, ja que els seus familiars no poden comunicar-se amb ells per telèfon. El consultori mèdic i l'ajuntament tampoc disposen del servei.
 

Detall d'un cable de coure tallat prop de Vilamitjana. Foto: M. Lluvich / ACN

 
El president de l'EMD ha dit que les molèsties d'haver de treballar sense telèfon al consultori mèdic o a l'ajuntament són importants, però ho són més per als veïns que viuen sols. Martínez ha explicat que des de l'EMD estan preparant una reclamació a la companyia i demanarà a tots els veïns afectats del poble que facin el mateix.
 

Augmenten els robatoris de cablejat en zones rurals 

El robatori de coure encara és visible a tocar de la carretera LV-9123 en direcció al poble de Fontsagrada, on es poden veure els pals amb el cablejat tallat. Allí mateix encara hi ha els cables de coure que van tallar i van deixar al mateix lloc dels fets. Per la seva banda, l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha explicat que darrerament han detectat a les zones rurals un increment de robatoris de cablejat de coure.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació