Dissabte, 27 d'abril de 2024
esquí

Es reprèn l’Esport Blanc Escolar marcat per un inici de temporada amb poca neu

El programa aproparà aquest hivern els esports de neu a uns 300 alumnes de set escoles del Pallars

Pallars Digital Pallars | 19 de gener de 2024 a les 10:20
Un grup d'alumnes a l'estació d'esquí de Tavascan | M. Lluvich / ACN
El programa Esport Blanc Escolar (EBE) de promoció dels esports d'hivern entre l'alumnat de 3r i 4t de primària ja té en marxa l'11a edició, marcada per un inici de temporada amb poca neu. En els pròxims tres mesos, la iniciativa aproparà els esports de neu i els seus valors a uns 300 alumnes de set escoles del Pallars i, en conjunt, a prop de 2.600 nens i nenes de 64 centre educatius de la demarcació.

 
La previsió d'aquest divendres i cap de setmana, amb una baixada de les temperatures i una nova tongada de precipitacions, podria augmentar encara més el gruixos i el domini esquiable. La cota de neu, de fet, podria baixar fins als 1.000 metres. Un fet que sense dubte beneficiaria els participants del programa.
 
L'Esport Blanc Escolar té com a objectiu impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil que viu a les comarques pirinenques. Durant les onze edicions que s'ha dut a terme, comptant la d'enguany, hi hauran participat més de 10.000 nens.

L'activitat s’allargarà fins a principis d’abril i enguany torna a comptar amb totes les escoles pirinenques. Diverses estacions de muntanya ja han acollit les primeres activitats del programa i en els pròxims dies s'hi aniran incorporant la resta de centres per oferir sessions d'esquí alpí, esquí de fons i surf de neu.
 
El programa, que va néixer el curs 2013-14 amb només 142 alumnes, i integrat a la matèria d'educació física, es duu a terme en horari lectiu i consta d'entre sis i vuit sessions. Aquest curs es tornarà a organitzar la jornada final de Graduació de Neu en diferents seus, una trobada entre les escoles del programa EBE per graduar l'alumnat de 4t de primària que hi hagi participat, en la qual es treballen totes les activitats del mateix amb un caire lúdic-competitiu. La jornada tindrà lloc en diverses dates a finals de març.

L'èxit del programa Esport Blanc Escolar ha comportat que hagi estat premiat en diverses ocasions amb els Snowkidz Award, atorgats cada dos anys per la Federació Internacional d'Esquí (FIS). A banda, enguany ha rebut el reconeixement de la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), juntament amb la resta de programes de Promoció Escolar de la FCEH, amb el 1r Premi del Guardó Descubre la Nieve 2023-2024, per la qual cosa, podrà tornar a optar als Snowkidz Awards d'enguany.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació