Dissabte, 20 d'abril de 2024
salut

​L'ABS Pallars Sobirà, protagonista de la nova sèrie de TV3 «Històries de la Primària»

La participació de l’equip pallarès retrata la medicina de proximitat, les relacions que s’estableixen amb els pacients i la necessitat de desplaçar-se distàncies llargues

Pallars Digital Sort | 18 de gener de 2024 a les 12:05
Protagonistes i membres de l’equip de rodatge, durant un descans | ABS Pallars Sobirà
Professionals i pacients de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Pallars Sobirà seran alguns dels protagonistes del primer capítol de la docusèrie Històries de la Primària, que s’estrena aquest dijous a les 22:45h a TV3 i a la plataforma 3Cat. Es tracta d’un format documental i d’entreteniment que mostra des de dins l’assistència primària a Catalunya.

El programa consta de sis capítols d’entre 40 i 45 minuts de durada i està rodat en 15 centres d’atenció primària (CAP) diferents de Catalunya i alguns domicilis de diversos llocs del país, entre ells, el Pallars Sobirà. Compta amb la participació d’una cinquantena de professionals de tot el territori i aposta per una narració protagonitzada per les veus dels pacients.

Aquesta primera entrega, titulada Les distàncies, retrata l’activitat dels CAP rurals i les idiosincràsies de la medicina de proximitat, amb l’estreta relació que s’estableix entre els professionals i els seus pacients, i alhora, la necessitat de desplaçar-se força quilòmetres per poder atendre tant visites programades com urgències, molts cops en condicions geogràfiques o climatològiques complicades. Al capítol d'avui, a banda de l’ABS Pallars Sobirà, hi participen professionals i pacients dels consultoris locals de Balsareny (Bages), Vinebre, la Torre de l’Espanyol (tots dos de Ribera d’Ebre) i del CAP Navàs (Bages).
 

Un moment del rodatge de la docusèrie. Foto: ABS Pallars Sobirà


La mateixa ABS pallaresa tornarà aparèixer al capítol tres, que porta pel títol Acompanyar, i mostra com es treballa als indrets i barris més vulnerables de Catalunya. Aquí, els professionals i pacients dels CAP Sant Roc i Sant Martí Julià de Badalona, Navàs, i Turó de Cant Mates de Sant Cugat del Vallès, així com el consultori local de Balsareny, compartiran pantalla amb els del Pallars Sobirà.

Per a la doctora Daria Mazzuoli, directora de l’ABS Pallars Sobirà, resulta una iniciativa molt encertada que “es doni a conèixer el que fem a Primària perquè és una gran desconeguda, sobretot en indrets allunyats com el Pirineu, on els desplaçaments són llargs o hem de fer moltes guàrdies de nit”. En el mateix sentit, explica que “una de les característiques que més ens identifiquen és l'enorme complicitat que s’estableix amb els pacients i estic segura que això es reflecteixi a la sèrie”.

La nova docusèrie és una producció de 3Cat amb la col·laboració d'Incís Films i el suport del Departament de Salut.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació