Dissabte, 27 d'abril de 2024
economia

La síndica d'Aran, Maria Vergés, nova presidenta del Consorci Leader Pirineu Occidental

És la primera vegada que aquest territori assumeix la presidència d'aquests ajuts

Pallars Digital Vielha | 18 de gener de 2024 a les 08:40
Imatge de la sessió en què es va escollir Vergés com a nova presidenta | ACN
La síndica d'Aran, Maria Vergés, és des d'aquest dimarts la nova presidenta del Consorci Leader Pirineu Occidental. Aquest és el primer cop que la Val d'Aran assumeix la presidència d'aquest òrgan gestor de les ajudes Leader, que té com a finalitat promoure accions per a fomentar els sectors productius del territori i el desenvolupament rural.

Vergés -que substitueix al fins ara president, el pallarès Miquel Bretcha- ha manifestat que des del govern d'Aran estan compromesos a treballar de manera conjunta amb els altres territoris del Pirineu "davant els reptes econòmics i socials que travessem".
 
La síndica ha dit que treballaran per donar suport al sector empresarial, impulsar projectes transversals, retenir el talent dels joves i oferir una millor qualitat de vida a la gent del Pirineu. El Consorci Leader Pirineu Occidental és l'òrgan gestor de les ajudes Leader a l'Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d’Aran.

Els Leader són un mètode de desenvolupament local amb més de vint anys de trajectòria per a fer partícips als agents locals en el disseny i posada en funcionament d'estratègies, la presa de decisions i l'assignació de recursos a través de fons europeus per al desenvolupament de les zones rurals.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació