Dissabte, 27 d'abril de 2024
mobilitat

Territori adapta els horaris del transport perquè els joves de les Valls d'Àneu puguin arribar a l'hora a classe

Un canvi en el servei d'autobusos feia que els alumnes de Batxillerat i cicles arribessin cada dia un quart d'hora tard

Pallars Digital Valls d'Àneu | 15 de gener de 2024 a les 08:20
Un autocar de l'Alsina Graells en una imatge d'arxiu | Alsina Graells
Els joves de les Valls d'Àneu que cursen Batxillerat o cicles formatius a l'Institut Hug Roger III de Sort podran arribar puntuals a classe a partir d'aquest dilluns. La solució ha passat per avançar 15 minuts la sortida del bus diari entre València d'Àneu i la Pobla de Segur. D'aquesta manera, els alumnes podran ser a la capital del Pallars Sobirà a les 8:32h.

 
La setmana passada, recordem, una quinzena de joves van denunciar que arribaven cada dia tard a l'institut pel canvi en el servei de transport que utilitzaven. Fins ara la línia que feien servir es coordinava des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i des del 8 de gener la gestió la fa directament el Departament de Territori.
 
Fins ara el bus que prestava el servei recollia als joves a Esterri d'Àneu a les 8h del matí i només parava a Escaló a recollir els alumnes de l'institut de Sort. D'altra banda, amb el canvi, l'autocar de l'Alsina Graells sortia 20 minuts més tard, a les 8:20h i feia parada a tots els pobles, donat que es tracta d'una línia regular.

 
Després de 25 anys fent aquesta línia pels alumnes d'Esterri d'Àneu, però, els prestadors del servei l'han deixat de realitzar i és l'Alsina Graells qui a partir d'aquest any cobreix aquesta ruta. Precisament, ha estat l'empresa d'autobusos qui ha presentat una modificació i ampliació dels horaris després que transcendís el malestar dels alumnes pallaresos, i que la seva demanda fins i tot arribés al Parlament de Catalunya.
 
Així doncs, amb la modificació horària el bus sortirà a les 7:55h de València d'Àneu. Els Serveis Territorials de Transport també han informat que s'ha incorporat una sortida de Sort fins a Esterri d'Àneu, a les 16:15 h, que permetrà el retorn dels joves en acabar les classes.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació