Dissabte, 27 d'abril de 2024
esquí

Tres joves pallaresos organitzen la «Giska Espot Après Ski» els dies 3 i 4 de febrer

La jornada d'esquí, música i lleure destinada al jovent vol atraure gent a l'estació aprofitant el potencial d'aquest equipament hivernal

Pallars Digital Espot | 12 de gener de 2024 a les 11:50
La presentació de la jornada ha tingut lloc aquest dimecres a Lleida | Diputació de Lleida
Tres joves pallaresos han organitzat una jornada d'esquí, música i lleureEspot Esquí pels dies 3 i 4 de febrer. Es tracta de la Giska Espot Après Ski, una iniciativa destinada al jovent que vol atraure gent a l'estació pallaresa tal com es feia dècades enrere i aprofitar el potencial latent d'aquest equipament esportiu.

Els seus promotors són Albert González, graduat en Administració i Direcció d'Empreses i Turisme; Marc Cases, graduat en Física Teòrica, i Iker Carboné, graduat en Enginyeria Elèctrica. González afirma que han volgut aprofitar que les jornades d'après ski "estan de moda a Catalunya i a tot Europa per organitzar una esquiada que fos atractiva per joves de tot arreu".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by giska (@giskaespotesqui)


En aquest sentit, Cases ha recordat que en els darrers anys, els joves han estat observant, amb tristesa, com "l'estació ha anat perdent rellevància fins a esdevenir poc transcendent". Així, i veient experiències com la de Port Ainé -que ha aconseguit un èxit notable en combinar l'esquí juvenil amb una festa posterior- o les de les estacions de Formigal, Baqueira i també d'Andorra, s'han decidit a endegar aquest esdeveniment que, tot i comptar amb dos dies, centrarà la principal activitat en la jornada de dissabte.
 
Segons Iker Carboné, els assistents podran adquirir packs de forfait de cap de setmana a un preu de 65 euros. Durant el matí, l'estació obrirà les pistes pels participants, mentre al migdia, a la cafeteria de l'estació a la cota 2000, els esquiadors -que tindran el dinar inclòs- ja gaudiran de la música. A partir de les 16h, a la cota 1500 es muntarà un espai amb beguda, menjar i música, fins les 23h.

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a Lleida, i ha comptat amb la presència del diputat de Salut Pública i Esports, Òscar Martínez, i amb el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme, Juli Alegre. La Giska Espot Après Ski compta amb la col·laboració de l'estació Espot Esquí -que farà ofertes especials per als participants-, de l'Ajuntament d'Espot, i de la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Turisme.
 
Òscar Martínez ha explicat que "és positiu que els joves es puguin beneficiar d'aquestes iniciatives", les quals "ajuden a fomentar el turisme de neu entre els joves", assegura. Juli Alegre ha reiterat que "la posada en valor per part de la gent del territori, ser proactius, i crear iniciatives singulars com aquesta són elements essencials per a la promoció del territori

Els tres joves, que són nadius d'Espot i Esterri d'Àneu, recorden les històries i anècdotes que els pares, familiars i veïns i veïnes els explicaven de la importància que tenia Espot com a reclam turístic, a les dècades del vuitanta i els noranta. Els organitzadors han explicat que han triat la paraula pallaresa gisca, ja que fa referència a un aire molt fresc.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació