Diumenge, 28 d'abril de 2024
sequera

​La Noguera Pallaresa abandona la situació d'alerta per sequera

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre detalla que ho ha fet per un "escàs marge" set mesos després

Pallars Digital Pallars | 8 de gener de 2024 a les 16:48
El riu Noguera Pallaresa al seu pas pel Pallars Sobirà | ACN
Els rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana han abandonat la situació d'alerta per sequera, segons ha informat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) en l'informe mensual de desembre publicat aquest dilluns. L'organisme ha detallat que ho han fet per un "escàs marge" després de set mesos en situació d'alerta, pas previ a l'emergència.

Els embassaments de les dues nogueres estan actualment al 43,21% de la seva capacitat amb 653,9 hectòmetres cúbics d'aigua. D'aquests, 378,9 hm3 corresponen als embassaments de la Noguera Ribagorçana (Baserca, Escales, Canelles i Santa Anna) i 275 als de la Pallaresa (Sant Antoni, Terradets i Camarasa).

En canvi, es manté la situació d'emergència a la conca del Segre per vintè mes consecutiu. En aquest cas, Oliana i Rialb estan al 30% de les seves reserves conjuntes.

Les reserves són millors que fa un any

La quantitat d'aigua emmagatzemada als embassaments de la conca de la Noguera Pallaresa és superior a la que hi havia ara fa un any. Així, el pantà de Sant Antoni, que és el més gran del Pallars amb una capacitat de 226,7 hm3, es troba ara al 65,3%, quan un any enrere estava al 41,5%.

Aquesta realitat s'uneix a l'optimisme generat per les previsions meteorològiques, que apunten a una nova tongada de precipitacions a mitjans de setmana. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat aquest dilluns una alerta per nevades en cotes baixes al Pallars Jussà. Tot plegat, noves quantitats d'aigua més que benvinguda en l'escenari de sequera actual.



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació